Elon Musk onthult plannen om Twitter om te toveren tot betaalbedrijf

Het is algemeen bekend dat Elon Musk een voorstander van bitcoin is. Persoonlijk heeft hij bitcoin en ook met zijn bedrijven Tesla en SpaceX investeerde de miljardair in bitcoin. Nu heeft de ambitieuze ondernemer Twitter overgenomen en het lijkt erop dat hij hiermee wil voortzetten wat hij ooit met PayPal is begonnen. Twitter gaat de betaalmarkt op.

Twitter als betaalbedrijf

In het bovenstaande bericht deelt Musk de slides van zijn bedrijfspresentatie voor Twitter. Het meest opvallende in het kader van bitcoin is de laatste slide, waarop enkel het woordje "betalingen" staat. Op iedere slide zien we wat extra informatie, maar daar blijft het enkel bij het woord betalingen.

Het lijkt erop dat Musk de plannen die hij oorspronkelijk voor PayPal had wil doorvoeren met Twitter. Wat hem een grote kans geeft om met Twitter te slagen, is het feit dat het bedrijf een gebruikersbase van honderden miljoenen mensen kent. Als we de slides mogen geloven, dan kwamen er de afgelopen 7 dagen gemiddeld 2 miljoen accounts per dag bij.

In zijn laatste interview met Baron Capital zei Elon Musk dat PayPal het meest waardevolle bedrijf ter wereld had kunnen zijn, mits zijn plan was uitgevoerd. Nu krijgt hij een herkansing en er bestaat een mogelijkheid dat ook bitcoin een rol krijgt in het plan van Musk om van Twitter een betaalbedrijf te maken.

Twitter en bitcoin

De kans lijkt klein dat Musk de toekomst van Twitter als betaalbedrijf volledig aan bitcoin ophangt, maar het Lightning Network biedt wel interessante mogelijkheden om snelle en goedkope micro-betalingen te introduceren. Met het Lightning Network is het bijvoorbeeld mogelijk om mensen elkaar te belonen voor goede content door naast een like ook wat sats over te maken.

Dat Musk gelooft in de toekomst van bitcoin, bleek ook weer uit een bericht van 14 november dat hij op Twitter publiceerde. "Bitcoin gaat het halen, maar het kan een lange winter worden", aldus de miljardair in reactie op het omvallen van FTX.

Als Twitter inderdaad iets met betalingen gaat doen, waar het heel sterk op lijkt na de publicatie van de slides van Musk, dan gaat er ongetwijfeld ook iets met bitcoin geprobeerd worden. Wat dat betreft wordt het meer dan interessant om de ontwikkelingen bij het social media platform in de gaten te houden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....