Je kunt nu de bitcoin prijs zien vanuit je Twitter account

Twitter heeft een nieuwe feature toegevoegd. Alle gebruikers kunnen nu heel makkelijk de prijs van bitcoin checken.

Prijs in Twitter

Je hoeft alleen maar het woord 'bitcoin' te typen in het zoekveld om de prijsgeschiedenis van de grootste cryptovaluta te voorschijn te toveren.

Naast bitcoin kun je ook de prijs van de runner-up zien. De koersontwikkeling van dogecoin is niet geïntegreerd, ondanks dat Twitterbaas Musk een groot fan is van de hondenmunt.

Het lijkt om een samenwerking te gaan tussen Twitter en Robinhood. Want zodra de prijs in beeld komt, kun je links-onderin het scherm doorklikken naar het handelsplatform. Vanaf daar kunnen geïnteresseerden dan bitcoin kopen. De data zelf lijkt te komen van TradingView.

Er zijn overigens geen officiële details over de samenwerking tussen de twee partijen bekend gemaakt.

Volgens data van BitInfoCharts wordt er elke dag ongeveer 120.000 keer de hashtag #bitcoin geplaatst. Ook $btc, $bitcoin en #btc doen het goed.

Twitter Coin?

Eerder deze maand kwam de geruchtenmolen op gang toen er informatie uitlekte over een eigen native cryptocurrency genaamd "Twitter Coin". Gaat het bedrijf een eigen cryptovaluta uitgeven? Eerder deelde Musk ook al dat hij van het social media platform een betaaldienst wilde maken.

Daarmee zou hij de weg in slaan van niet alleen WeChat maar ook Telegram (waar een peer-to-peer marktplaats is ingebouwd in de @Wallet-functie, net als de TON-token).

Intussen is er veel onduidelijkheid over de toekomst van Musk en Twitter. Op een peiling of hij zou moeten aftreden als baas werd 17 miljoen keer gestemd. De meerderheid vind het beter als de miljardair een stapje terugdoet.

Musk voegde er later aan toe dat hij "zal aftreden als CEO zodra ik iemand vind die dwaas genoeg is om de job over te nemen."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!