Man claimt winstgevend bitcoin te minen met zijn Tesla

Bitcoin minen met een Tesla Model 3, het is mogelijk en blijkbaar ook nog eens winstgevend. Siraj Raval heeft in een recent interview met CNBC laten weten het voor elkaar gekregen te hebben om voor 800 dollar per maand aan bitcoin te minen met zijn Tesla.

Raval heeft zijn miners direct met de elektrische motor van de auto verbonden en vervolgens een mining-script gedraaid op de Full Self Driving computer van de auto. “Een Tesla is een computer op wielen, het is zo simpel om deze auto te hacken,” aldus Raval.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zelfs tijdens correctie winstgevend

De mining setup van Raval was zelfs tijdens de grote correcties van de afgelopen weken winstgevend. Op de lange termijn is hij van plan om zijn Tesla om te toveren tot een robot-taxi die in staat is om bitcoin te minen als hij even zonder klanten zit.

Het geeft een inkijkje in de interessante toekomst die ons te wachten staat met de elektrische voertuigen van Tesla, het bedrijf dat enorme sterke resultaten presenteerde afgelopen week en dit jaar mogelijk weer bitcoin gaat toevoegen aan de balans.

Winstgevend bitcoin minen met een Tesla kan ook nog eens een positieve impact op het klimaat hebben. Als dit daadwerkelijk eenvoudig is, dan maakt het een Tesla goedkoper ten opzichte van de concurrentie en kan dat de transitie naar duurzame energie versnellen als meer mensen hierdoor een Tesla kopen.

De wisselvallige relatie tussen Tesla en Bitcoin

Vorig jaar februari verbaasde Tesla vriend en vijand met de aankondiging dat het voor 1,5 miljard aan bitcoin had gekocht. Niet lang daarna in maart besloot het een deel van de bitcoin te verkopen ‘om de liquiditeit van de markt te testen,’ en in mei kondigde het aan geen bitcoin meer te accepteren als betaalmiddel vanwege klimatologische bedenkingen bij bitcoin.

Nu lijkt het veilig om te zeggen dat die klimatologische bedenkingen redelijk weggenomen zijn door de markt. Gezien meer dan 50 procent van de mining-industrie momenteel draait op duurzame energie en dit de eis van Tesla was om bitcoin weer te accepteren als betaalmiddel.

Het zou geen compleet onrealistische stap zijn om de aankondiging weer bitcoin te accepteren als betaalmiddel te combineren met een nieuwe aankoop. Hiermee zou Tesla de markt eigenhandig weer een boost kunnen geven en dat is ook goed voor de portemonnee van het bedrijf.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....