Engelse voetbalclub accepteert bitcoin

Oxford City Football Club (OCFC) gaat bitcoin accepteren voor het kopen van een kaartje voor een wedstrijd. Betalingen lopen via het lightning netwerk. Fans kunnen ook drankjes, snacks of andere items in het stadion met bitcoin afrekenen.

OCFC is een voetbalclub uit de National League South, een maatje groter dan bijvoorbeeld het Real Bedford team van bitcoin podcaster Peter McCormack dat in de Spartan South Midlands division speelt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oxford sluit een overeenkomst met CoinCorner, een bitcoinbedrijf gevestigd op de Isle of Man. Een BTC-logo prijkt op de achterkant van het shirt en ook komt er een limited edition Oxford City FC Bolt Card. CoinCorner is ook de officiële wedstrijdsponsor van de openingswedstrijd van Oxford City FC (OCFC) op 7 augustus.

Op dezelfde dag accepteert Real Bedford, de club van McCormack, bitcoin voor wedstrijddagtickets. Danny Scott, CEO van CoinCorner, zegt:

‘OCFC is de eerste National League club is die bitcoin accepteert. Dit wordt een nieuwe trend voor sportcompetities, waarbij digitale valuta bekender worden voor sportfans en evenementenbezoekers.’

Een van de drijvers van meer bitcoin adoptie is Coach Carbon, oprichter van de Oxford bitcoin meetup. Een van de wapenfeiten was het Bitcoin Ballers Winter Cup-festival, een bitcoin voetbaldagje dat OCFC organiseerde eind 2021. Sindsdien volgden er talloze kennismeetups en nam het vertrouwen van de voetbalclub in bitcoin toe.

Justin Merritt, directeur voetbal bij Oxford City FC, zegt: “Meer dan 3,3 miljoen Britten bezitten nu Bitcoin – een toename van ongeveer één miljoen mensen alleen al in het afgelopen jaar.”

Of dit getal klopt, is onduidelijk. Uit een rapport van de Financial Conduct Authority gaat het om 2,3 miljoen Britten die bitcoin bezitten. Onderzoekers van Coinbase stellen dat ‘eenderde van de Britten nieuwsgierig is naar crypto’.

Ook in Nederland zijn er bitcoinbedrijven die sportteams sponsoren en zo zichtbaar zijn voor het grote publiek.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...