Enorme Chinese fondsen willen Spot Bitcoin ETFs op de markt brengen

Bitcoin China

Twee gigantische Chinese fondsen willen Spot Bitcoin ETFs op de markt brengen in Hong Kong. Opvallend genoeg komt dit nieuws op een moment dat de interesse in de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs wat lijkt af te koelen. Het zou gaan om Harvest Fund en China Souther Fund, die allebei voor honderden miljarden dollars aan kapitaal beheren.

Goed voor bitcoin

In principe is dit een goede ontwikkeling voor bitcoin. Het lijkt erop dat China op deze manier wil proberen om Amerika niet te dominant te laten worden op het gebied van bitcoin.

Al is het nog maar de vraag of ze niet al te laat zijn. BlackRock en de andere grote jongens hebben immers al voor tientallen miljarden dollars aan bitcoin bij elkaar verzameld.

Dit nieuws valt dus samen met het moment waarop CoinShares weet te rapporteren dat er “signalen” zijn dat de ETF-hype begint af te nemen.

Digital Asset Investment Products Inflow.

Afgelopen week haalden de Spot Bitcoin ETF ‘slechts’ 646 miljoen dollar aan kapitaal binnen. Dat is een daling van 862 miljoen dollar ten opzichte van twee weken geleden.

Korte dip, maar nog geen ellende

Ondanks deze korte-termijn dip van de instromen, is er voor bitcoin nog geen man overboord. Afgelopen week eindigde de totale instroom voor 2024 op 13,81 miljard dollar. Als bitcoin dat ieder jaar voor elkaar krijgt, dan zou dat een fantastisch resultaat zijn.

Nu zitten we pas op 1/4e van het jaar. Wat dat betreft kan er dus nog een hoop gebeuren. Ergens is het na de extreme stijgingen van Q1 2024 ook helemaal niet vreemd dat bitcoin even op adem moet komen en dat de koersstijgingen wat pauzeren.

Maar het zou ook overdreven zijn om dat te roepen, want de bitcoin koers klokt nog altijd binnen op een stevige 71.000 dollar en dat is de afgelopen jaren ook wel anders geweest sinds het bereiken van de all-time high in november 2021.

Het is wellicht wat teleurstellend dat de continue koersexplosies ten einde zijn, maar we moeten het ook niet overdrijven natuurlijk.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....