‘Er zal 150 miljard dollar aan kapitaal richting bitcoin stromen’

Eric Balchunas van Bloomberg zegt dat er ongeveer 150 miljard dollar aan kapitaal richting bitcoin kan stromen bij de goedkeuring van een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF. In een nieuw interview met journalist Paul Barron zegt Balchunas dat de ETF van BlackRock de reputatie van bitcoin naar een hoger niveau kan tillen voor veel mensen binnen de traditionele financiële industrie.

150 miljard dollar aan kapitaal

Balchunas denkt dus dat er 150 miljard dollar aan kapitaal richting bitcoin kan stromen als gevolg van de ETF van BlackRock en dat baseert hij op de waarde van goud-ETFs; plus het totale vermogen dat financiële adviseurs in de Verenigde Staten beheren.

"Dit is de wiskunde voor die 150 miljard dollar. Het eerste is dat die 150 miljard dollar ongeveer het kapitaal is wat in goud ETFs zit. De tweede manier is als je alle vermogensbeheerders in de Verenigde Staten pakt, die ongeveer 30 biljoen dollar beheren voor de rijke baby boomers van Amerika. Als daar slechts 0,5 procent van richting bitcoin komt, dan is dat al 150 miljard dollar", aldus Balchunas.

Alles bij elkaar is de analist van Bloomberg dus zeer bullish over de komst van de Spot Bitcoin ETF. Nu moet die nog wel even goedgekeurd worden door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Vooralsnog is er immers geen sprake van een Spot Bitcoin ETF.

BlackRock is het nieuwe IBM

Verder noemt Balchunas BlackRock in zijn analyse het nieuwe IBM. "Wat ik daarmee bedoel is het volgende. Als jij vroeger financieel adviseur was, dan was het een gezegde dat je nooit ontslagen kon worden voor het kopen van IBM. Die aandelen waren simpelweg te goed.

Nu geldt hetzelfde voor de ETFs van BlackRock en Vanguard. Die zijn te goed en daar kan in principe weinig op misgaan", aldus Balchunas.

Dat stukje reputatie van BlackRock komt dus mee als de grootste vermogensbeheerder ter wereld een Spot Bitcoin ETF krijgt.

Daarin lijkt op dit moment de grootste verandering voor bitcoin te zitten als de Spot Bitcoin ETF er komt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....