Er zijn $214 miljoen aan bitcoin posities geliquideerd

De markt staat op z’n kop. De FTX-Binance-zaak zorgde voor flinke volatiliteit waardoor bitcoin een nieuw jaarlijks dieptepunt bereikte. Het leidde ook dit de liquidatie van honderden miljoenen aan derivatencontracten.

Einde verhaal FTT? 

Changpeng Zhao (Binance) en Sam Bankman-Fried (FTX) spraken dinsdag de wens uit dat eerstgenoemde de Amerikaanse beurs zou overnemen. De overeenkomst is nog niet in kannen en kruiken, gezien er eerst een due dilligence proces in gang moet worden gezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het leidde tot veel onrust in de markt. Zowel van bitcoin als ook altcoins.

De FTX Token (FTT) leidt de marktcrash in. Op het dieptepunt stond de token op $2,91, een daling van meer dan 86% in één dag. Daarbij stond de koers 93% van het hoogste punt ooit verwijderd. Op moment van schrijven is de koers iets opgekrabbeld tot $4,20.

$214 miljoen aan liquidaties door prijsdaling bitcoin

De onrust sijpelde door in de algehele cryptomarkt. Veel bedrijven en activa zitten in elkaar verweven met onderpanden en leenconstructies, en dus daalde ook bitcoin aanzienlijk (nadat het opmerkelijk genoeg eerst kort in prijs steeg).

Liquidaties

De markten kozen echter de neerwaartse trend waardoor er veel long posities werden geliquideerd. Bitcoin daalde zogezegd een jaarlijks dieptepunt.

$214 miljoen aan liquidaties door prijsdaling bitcoin

Volgens Coinglass hebben er meer dan $214 miljoen aan liquidaties van bitcoinposities plaatsgevonden, het hoogste aantal sinds 19 augustus. Tel je altcoins daarbij op, dan gaat het om ruim $850 miljoen.

Eind oktober waren er nog wel veel short posities die werden geliquideerd. Maar voor liquidaties als gevolg van prijsdalingen moeten we alweer een paar maanden terug.

$214 miljoen aan liquidaties door prijsdaling bitcoin

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze mobiele Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC