'Er zwerft nog maar 1,3 miljoen bitcoin rond op de grote beurzen'

'Er zwerft nog maar 1,3 miljoen bitcoin rond op de grote beurzen'

Volgens een nieuwe analyse van Cryptorank hebben de grote cryptobeurzen nog maar 1,3 miljoen bitcoin in hun wallets zitten. Slechts 6,3 procent van alle bitcoin is daarmee nog beschikbaar voor de markt, wat betekent dat het aanbod voor de kerst langzaam opdroogt.

Het opdrogen van het aanbod bij de grote beurzen is geen nieuwe ontwikkeling. Na de halving van mei 2020 is de beloning voor miners gehalveerd en ging ook het aantal bitcoin op de beurzen steevast naar beneden. Belangrijk bij deze data is wel om je te beseffen dat het om schattingen gaat op basis van gegevens op de blockchain.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miners dragen bij aan opdrogen aanbod bitcoin bij exchanges

Het opdrogen van het aanbod van bitcoin bij de grote beurzen heeft er ook mee te maken dat steeds meer miners ervoor kiezen om hun gemijnde bitcoin zelf in kas te houden. In plaats van deze direct na het minen te verkopen.

Dit heeft er met name mee te maken dat steeds meer miners toegang hebben tot groot kapitaal. Het is niet meer de hobby-markt die het enkele jaren geleden was.

Bitcoin mining is inmiddels verworden tot een miljardenbusiness waarin vele beursgenoteerde partijen participeren. Het ophalen van kapitaal om de operaties te laten draaien en daarmee de gemijnde bitcoin in kas te houden wordt steeds makkelijker.

Behalve de halving die de beloning voor miners halveerde en daarmee de toevoer van nieuwe bitcoin naar de markt, zijn miners er op deze manier ook zelf deels verantwoordelijk voor dat er steeds minder bitcoin is voor op de exchanges.

Steeds meer bitcoin in cold storage

Een andere interessante trend is dat steeds meer bitcoin wordt bewaard in zogenaamde 'cold storage' wallets. Volgens de cijfers van Glassnode gaan er op dit moment zo'n 100.000 bitcoin over van liquide naar niet-liquide entiteiten.

Wat betekent dat deze bitcoin terechtkomt in wallets van gebruikers die historisch gezien weinig tot geen van hun bitcoin uitgeven. Het gaat hiermee dus om echte hodlers.

Waar er in oktober 2020 nog 9,5 procent van alle bitcoin op de exchanges te vinden was, gaat dat momenteel nog maar om een schamele 6,3 procent. Als we op dit tempo doorgaan, dan droogt het aantal bitcoin op de beurzen snel uit.

Tel daarbij op dat er ook mensen zijn die hun bitcoin hodlen bij exchanges en je kunt je voorstellen dat er wellicht helemaal niet zoveel bitcoin meer beschikbaar zijn voor de verkoop. Een goede fundamentele basis voor de bitcoin koers om het nieuwe jaar in te gaan dus!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties