Erdogan deelt spoedig nieuwe plannen rondom bitcoin en cryptocurrency

Erdogan deelt spoedig nieuwe plannen rondom bitcoin en cryptocurrency

De Turkse president Erdogan maakte recentelijk de nieuwe Turkse plannen bekend rondom cryptocurrency's. De politicus kondigde een 'sprong voorwaarts' aan met een nieuw economisch model. Dat meldt Bloomberg HT.

Erdogan spreekt in zijn persconferentie over een nieuw beleid rondom cryptocurrency en de industrie daar omheen. De nieuwe economische plannen moeten onder andere zorgen voor legaal gebruik van cryptocurrency's in het land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Turkse plannen

Het is (nog) niet duidelijk of er verschillend beleid komt voor bitcoin en andere tokens. Ook zijn de exacte details niet bekend. Maar het lijkt er wel op dat Erdogan het roer om gaat gooien en in ieder geval een deel van de crypto-industrie wil overhalen om zich in Turkije te vestigen. Ook lokale partijen kunnen profiteren van gunstige regels.

Het wetsvoorstel gaat volgens Erdogan zo snel mogelijk de deur uit: '"Turkije zal een sprong voorwaarts maken met zijn nieuwe economische model. Het is de moeite waard om deze risico's te nemen."

Tot nu toe blijft het gissen wat de koerswijziging precies in gaat houden. Het wetsvoorstel is nog niet publiekelijk beschikbaar.

Centrale bank

De centrale bank van Turkije lijkt ook een rol te gaan spelen in de nieuwe plannen. Erdogan: ''Burgers kunnen er op rekenen dat hun geld wordt gegarandeerd door de centrale bank, de borgsteller van de schatkist van het land.''

Dit zou een opening kunnen zijn naar de adoptie van bitcoin, maar het kan net zo goed over een eigen nieuwe digitale Turkse lira kunnen gaan bijvoorbeeld.

Deze ommezwaai is opmerkelijk, want dit jaar kwam er genoeg nieuws uit Turkije over minder positieve ontwikkelingen rondom cryptocurrency. De centrale bank van het land kondigde eerder nog een verbod op betalingen met bitcoin aan. Het is officieel verboden om producten te kopen met bitcoin of een andere token.

Het is wachten op meer nieuws over de nieuwe plannen in Turkije.

Lees meer over:
Bitcoin turkije

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties