Nieuw fonds gebaseerd op bitcoin stock-to-flow model gaat vandaag van start

De New York Stock Exchange (NYSE) heeft het maar druk met bitcoin, want er komen steeds meer bitcoin-gerelateerde beleggingsproducten op de beurs. Het volgende project is er eentje van Volt Equity, dat een ETF heeft bedacht waarvan de mate van exposure gebaseerd is op het Stock-to-Flow model van PlanB.

Grappig is dat de ETF, die met de ticker BTCR zal debuteren, begint op een koers van 21 dollar. Een knipoog naar de maximale supply van 21 miljoen bitcoin. De volledige naam van de ETF is de Volt Equity Bitcoin revolution ETF die vandaag dus voor het eerst te koop is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stock-to-Flow model PlanB als raadgever

De nieuwe bitcoin ETF van Volt Equity gaat vooral investeren in bedrijven die aan bitcoin gerelateerd zijn, zoals de vele miners die momenteel ook een beursnotering hebben. “We gebruiken het beroemde Stock-to-Flow model als input om te begrijpen hoe de koers van bitcoin en dus de miners binnen ons fonds zich ontwikkelen,” aldus Volt Equity.

Het idee is dat ze op basis van het model van PlanB beslissen om op bepaalde momenten hun exposure te verhogen of verlagen. Wat een interessante benadering is en mogelijk voor veel interesse zorgt onder het beleggingspubliek. Zeker aangezien het model van PlanB tot nu toe maar op weinig moment verkeerd heeft gezeten.

Belangrijk om te beseffen is dat het hier niet gaat om een ETF waarin fysieke bitcoin of zelfs bitcoin futures worden gekocht. Het is een beleggingsproduct waarin in eerste instantie enkel bedrijven die afhankelijk zijn van het succes van bitcoin zitten.

Miners, maar ook MicroStrategy

De Volt Equity ETF gaat onder andere investeren in het MicroStrategy van Michael Saylor, dat meer dan 100.000 bitcoin op de balans heeft. Maar ook in Tesla, Twitter, Square en Coinbase. Waarmee het op een brede manier inzet op bedrijven die kunnen profiteren van het toekomstige succes van bitcoin.

Naast bedrijven die bitcoin op de balans hebben of hun geld verdienen aan het succes van de digitale munt, zet Volt Equity ook in op miners. Zo gaat het onder andere aandelen kopen van Canaan, Bitfarms en Riot Blockchain.

“Bitcoin is niet enkel een munt, het is een revolutie die ook miners en bedrijven met bitcoin op de balans omvat,” aldus Tad Park, de CEO van Volt Equity. Een interessant nieuw beleggingsproduct, maar persoonlijk zijn wij nog altijd een groter fan van het directe investeren in bitcoin. Met de ETF ben je nog altijd afhankelijk van het succes van individuele bedrijven.

De kans om met een miner of aandelen van bijvoorbeeld MicroStrategy meer rendement te behalen dan met het kopen van “echte” bitcoin is aanwezig. Maar de keerzijde is ook dat je het risico loopt dat de bedrijven in kwestie verkeerder beslissingen maken, iets waar je je met bitcoin geen zorgen om hoeft te maken.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin-logo-bull-run Nieuws
Bitcoin koers op hoogste niveau in ruim 2 jaar tijd

  Bitcoin-investeringsproducten zagen afgelopen week een instroom van bijna 600 miljoen dollar, zo blijkt uit...

Nieuws
Ripple Rechtszaak: Nieuwe Class Action, Wat Gaat Ripple Doen?

In 2024 bevindt Ripple zich in een ongekend lastige situatie. Na een tegenslag in de...

Pepe koers pump Nieuws
PEPE Koers Pumpt 50%, Is Deze Nieuwe Crypto Meme De Volgende?

De bekende crypto meme PEPE, verraste vandaag de markt met een indrukwekkende pump van 50%...

Bitcoin
BlackRock noteert hoogste handelsvolume van bitcoin ETF: meer dan $1 miljard

Te midden van de stijgende bitcoinprijs, gaat het ook met BlackRock's bitcoinfonds erg goed. Op...

Bitcoin
HTX, voorheen bekend als Huobi, trekt zich terug voor licentie in Hong Kong

HTX heeft zijn aanvraag voor een licentie voor een "virtual asset trading platform" in Hong...

Lees meer