Bitcoin ETF in Canada populairder dan ooit ondanks dip naar $30.000

De bitcoin ETF van Purpose is sinds halverwege mei weer begonnen met kopen van bitcoin. Een teken dat investeerders goed gebruik maken van de dip.

Vraag vanuit Canada is hoog

De vraag naar bitcoin onder Canadese investeerders is ondanks de dip alles behalve geminderd. Het exchange traded fund (ETF) dat in februari werd gelanceerd heeft op het moment van schrijven 19.692,149 BTC bij elkaar gesprokkeld. In de laatste 7 dagen werde er ruim 284 bitcoins bijgekocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De vraag vanuit Canadese investeerders blijkt vanuit meerdere hoeken hoog te zijn. Purpose kocht op 19 mei, onder de $30.000, bijvoorbeeld ook bij.

Een ETF maakt het makkelijker voor institutionele beleggers en bedrijven bitcoin te kopen. Amerikaanse investeerders wachten al een lange tijd op zo’n indexfonds maar tot op heden zijn alle aanvragen afgekeurd. Toch is er hoop, momenteel is de SEC maar liefst 3 ETF voorstellen aan het beoordelen. Het eerste besluit wordt later deze maand verwacht.

Let op: dit soort fondsen geven investeerders de mogelijkheid een aandeel te kopen in een stapel bitcoin. Kopers van de ETF krijgen zelf geen bitcoin.

Bitcoin

Volgens bitcoin technicus Byzantine General laat de toestroom van kapitaal in de ETF zien dat de Canadese zich niet druk maken om de prijs op korte termijn.

In de afgelopen twee maanden is de prijs van bitcoin gehalveerd. Met name door veel FUD (fear, uncertainty & doubt) berichten over het energieverbruik. Op het moment van schrijven is de prijs herstellende en weer boven de 40 duizend dollar. Lees in dit artikel welke 3 cijfers er belangrijk zijn voor vandaag.

Veel analisten zijn niet veranderd van mening over het toekomstige prijsverloop van de digitale munt. Plan B heeft op Twitter laten weten dat zijn stock-to-flow model nog steeds in tact is.