ETH koers daalt 2,8% na stijging naar $2700 – nu investeren voordat Ethereum momentum herpakt?

569 totale weergaven
Ethereum Foundation verkoopt $6M aan ETH tijdens koersdaling |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Ethereum koers brak gisteren uit boven de $ 2700 met een hoogtepunt net boven de $ 2750. Daarna kende de cryptomunt echter weer een correctie, waarbij het inmiddels zo’n $ 100 van de waarde kwijtgeraakt is en met een koers van $ 2648 nog net boven de koers voor de uitbraak staat. 

Gaat de Ethereum koers verder dalen of weet het juist de uitbraak van gisteren te verbeteren en moet je nu Ethereum kopen?

Ethereum koers kent correctie na doorbreken $ 2700

De afgelopen zeven dagen schommelde de Ethereum koers grotendeels tussen de $ 2550 en $ 2650 totdat zondag de koers veel momentum wist te vinden. In korte tijd wist het door de weerstand op $ 2700 te breken, om vervolgens in de nacht van zondag op maandag zelfs verder uit te breken.

ethereum koers 7 dagen

Door de koersontwikkelingen van de afgelopen dagen zijn er een aantal nieuwe niveaus voor ondersteuning en weerstand ontstaan. Op dit moment lijkt het op een belangrijk punt te staan waarbij het de weerstand op $ 2650 probeert te testen, maar ook de ondersteuning op $ 2640.

Op dit moment staan de technische indicatoren neutraal tot positief. Zo lijken de meeste moving averages en het MACD-niveau een komende stijging aan te geven.

Peter Brandt, een bekend crypto analist, ziet tekenen voor een bullish reversal voor de Ethereum koers. Dit komt mede doordat de koers op lange termijn een zogeheten ‘Headd & Shoulders’-patroon laat zien.

Een analist op X verwacht een grote stijging tot $ 2850 op basis van zijn eigen technische analyse. Dit kan nog extra aangespoord worden als Trump in november de verkiezingen wint en de gehele markt een push krijgt.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Nu Ethereum kopen voor nieuwe stijging?

De analyses van bovenstaande crypto analisten biedt hoop voor de komende periode van de Ethereum koers. Daarnaast lijkt het ook tijd te worden dat Ethereum een verdere stijging inzet vergeleken met Bitcoin.

In de afgelopen jaren is de dominantie van Bitcoin flink gestegen en ook dit jaar is Ethereum relatief gezien weer veel waarde kwijtgeraakt. Waar aan het begin van het jaar 1 Ethereum nog 0,06 BTC waard was, staat dit inmiddels op 0,039 BTC. Hierdoor is de dominantie van Bitcoin ook flink over de 50% heen gegaan.

bitcoin dominantie 2024

Deze stijgende dominantie moet op den duur doorbroken worden door een nieuwe altcoin seizoen zoals je in bovenstaande grafiek ook in 2021 zag. Ethereum zal hier waarschijnlijk het meest van kunnen profiteren, waardoor een stijging richting $ 2850 dit jaar niet onmogelijk lijkt.

Beste nieuwe coins op Ethereum

Ethereum is de grootste altcoin en wordt ook door veel andere ontwikkelaars in de markt gebruikt als basis. Er worden hier coins, applicaties en layer-2 blockchains op aangemaakt, waarvan al veel succesvolle projecten gelanceerd zijn.

Als Ethereum een grote stijging neerzet en de dominantie van Ethereum weet terug te dringen, kunnen ook deze projecten mee profiteren. Hieronder bekijken we twee van deze projecten die beide een link hebben met de Ethereum blockchain, en eind dit jaar goede prestaties kunnen boeken.

Pepe Unchained – Layer-2 blockchain op Ethereum

Pepe Unchained is een van de meest gewilde presale coins van het moment met een totale opbrengst van meer dan $ 21,5 miljoen. De nieuwe meme coin krijgt een eigen blockchain die als tweede laag bovenop het Ethereum-netwerk ontwikkeld wordt.

Op deze layer-2 blockchain kunnen transacties sneller en goedkoper verwerkt worden dan wanneer het een token is die direct op het Ethereum-netwerk ontwikkeld is. Hierdoor heeft Pepe Unchained een flink stapje voor op een groot deel van de rest van de crypto markt.

Er komt een bridge tussen Ethereum en de eigen Pepe Unchained layer-2 blockchain zodat je tokens gemakkelijker kan verhandelen op beide chains. Verder komen er ook eigen applicaties boven op deze blockchain zoals een eigen decentrale exchange die al aangekondigd is.

Je kunt de $PEPU token nog in de presale kopen via de website van het project. Daar koppel je een wallet met de widget op de homepage en kun je ETH, USDT of BNB inruilen tegen de token.

FreeDum Fighters – Nieuwe politieke meme coin voor Amerikaanse verkiezingen

FreeDum Fighters is een politieke meme coin die zich volledig richt op de krappe strijd tussen Trump en Harris in de Amerikaanse verkiezingen. In plaats van Trump en Harris hebben zijn twee strijders ontwikkeld op basis van de kandidaten; Magatron en Kamacop 9000.

Bij het kopen van de tokens kies je meteen al zelf een van deze kandidaten. Daarnaast kun je de tokens na de aanschaf ook vastzetten in een stakingpool, waarbij je wederom de keuze hebt tussen de kandidaten die allebei een eigen staking pool hebben. Hoe minder traders hun tokens in een van deze pools hebben staan, hoe hoger de APY in de staking pool.

De $DUM token is beschikbaar op de Ethereum blockchain, maar daarnaast ook nog op Base, Binance Smart Chain en Solana. Je kunt bij de aanschaf in de presale dan ook zelf kiezen op welke blockchain jij de tokens wilt hebben staan.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
Ethereum

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...