ETH koers klimt $2,7k voorbij, crypto analist voorspelt grote pump – gaat Ethereum stijgen naar $ 3k?

1918 totale weergaven
Ethereum koers
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De crypto markt slaat groen uit in het begin van het weekend en dat betekent dat grote cryptomunten weer richting belangrijke grenzen stijgen. Zo is Ethereum met een huidige koers van $ 2778 onderweg naar de $ 3000. 

Een crypto analist voorspelt een grote pump waarbij de op-één-na meest waardevolle cryptomunt dit niveau gemakkelijk aan gaat vallen. Dat na een periode waarin Ethereum het lastig had om bij te blijven bij Bitcoin en andere bekende altcoins.

Crypto analist voorspelt grote Ethereum pump

Een aantal cryptomunten hebben vandaag al belangrijke niveaus aangeraakt die impliceren dat ze verder zullen stijgen. Crypto analist Benjamin Cown verwacht dat de Ethereum koers dit voorbeeld gaat volgen, om vervolgens in korte tijd door te stijgen tot het weer boven de $ 3000 staat.

De huidige support voor Ethereum staat op $ 2680, waar het momenteel dus zo’n $ 100 boven trade. Een potentieel weerstandsniveau is $ 2930, en zodra het daardoor heen breekt, is een breakout goed mogelijk, waarbij het natuurlijk ook boven de genoemde grens van $ 3000 weet te komen.

De verwachting van Cown is mede gebaseerd op voorgaande jaren, waarin Ethereum een belangrijke stap wist te zetten in september. Hiervoor kan het wel afhankelijk zijn van de Amerikaanse Federal Reserve, waarvan verwacht wordt dat zij de rentepercentages binnenkort weer gaan verlagen.

Hoe lang blijft Ethereum de #1 altcoin?

Ethereum is al jaren de belangrijkste concurrent voor Bitcoin, hoewel de marktwaarde van de meest waardevolle altcoin nog altijd zo’n 4 keer lager is. Qua altcoins heeft het wel een belangrijke voorsprong, zo komt stablecoin Tether nog het dichtst bij met een marktwaarde van $ 117 miljard vergeleken met de $ 333 miljard marktwaarde van Ethereum.

Gezien de functionaliteiten van een stablecoin relatief beperkt zijn, en de marktwaarde volledig afhangt van het aantal stablecoins dat in omloop is, is het interessanter om te kijken naar altcoins die vergelijkbaar werken als Ethereum. Hierbij zijn BNB en Solana de belangrijkste concurrenten.

De marktwaardes van BNB en Solana staan momenteel op $ 84 en $ 73 miljard. Hiermee zijn ze nog ver verwijderd van Ethereum en lijkt er voorlopig nog geen grote aardverschuiving in de top 10 plaats te gaan vinden.

Solana lijkt de grootste uitdager met goede prestaties in het afgelopen jaar. Ook nu weer heeft Solana de hoogste stijgingen in de top 10 genoteerd in de afgelopen 7 dagen.

Altcoins die dit jaar gaan stijgen

Naast de goede verwachtingen voor Ethereum, lijkt de gehele altcoin markt toe aan een ‘altcoin season’. In zo’n seizoen zijn het juist de altcoins die grote stijgingen weten te noteren, waardoor de dominantie van Bitcoin afneemt.

Dat er zo’n seizoen aan lijkt te komen, valt te halen uit de stijgende dominantie van Bitcoin in de afgelopen jaren. Deze groei is vrij stabiel, maar staat inmiddels op 56%, dat betekent dat meer dan de helft van de gehele marktwaarde van cryptocurrency door Bitcoin komt.

bitcoin dominance

Vaak volgt na zo’n stijging een altcoin season om de balans weer wat te herstellen. In 2021 gebeurde dit overigens nadat Bitcoin op haar hoogtepunt een dominantie van meer dan 70% wist te bereiken.

Hieronder vind je twee altcoins die dit jaar gelanceerd zijn in een presale en nog uitgebracht moeten worden op exchanges. Mocht dat in het volgende altcoin season gebeuren, kunnen deze coins direct profiteren van het goede sentiment en zo grote stijgingen boeken.

Pepe Unchained – Pepe meme breekt los van de chain

Als er één nieuwe cryptomunt kan profiteren, is het wel Pepe Unchained. Dit nieuwe project is op dit moment verkrijgbaar in een presale en traders hebben hier al massaal op toegehapt. De teller staat inmiddels op $ 10,3 miljoen, waarmee het één van de succesvolste presales van het jaar is.

Dit komt ongetwijfeld doordat het dezelfde Pepe meme gebruikt, waarvan er al een zeer populaire meme coin bestaat. Het heeft de technologie achter deze coin echter flink verbeterd.

Zo breekt Pepe los van de Ethereum blockchain en krijgt het een eigen Layer-2 chain. Hierdoor worden transacties tot 100x sneller, kunnen er meer transacties tegelijkertijd verwerkt worden en zijn de kosten lager.

Crypto All-Stars – revolutionaire MemeVault

Crypto All-Stars brengt alle bekende meme coins bij elkaar met de revolutionaire MemeVault. Dit is een ‘unified’ staking model, waardoor je er niet alleen de token van Crypto All-Stars zelf op kan slaan om beloningen te verdienen, maar alle grote meme coins!

Door ze op één plek op te slaan en te staken heb je meer overzicht, maar kun je ook nog eens hogere beloningen verdienen. De beloningen die je ontvangt worden namelijk hoger als je ook de $STARS token in bezit hebt.

crypto all stars staking

De token van het project koop je momenteel in een presale via de website, waar je Ethereum, USDT of BNB inruilt tegen een huidige prijs van $ 0,0014022 per $STARS token.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
Ethereum koers

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...