ETH Koers Op $2,8k Voor Eerst Sinds 2022, Wat Gaat Ethereum Doen?

Ethereum koes verwachting 2800

De Ethereum koers brak gisteren weer boven de $2.800 uit. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2022, waardoor ETH momenteel erg bullish is. Met een sterke support rond de $2.780, heeft Ethereum de mogelijkheid om de komende dagen verder te pumpen richting de $3.000.

Wat gaat Ethereum doen aan het einde van deze week en kan de ETH koers volgende week de $3k doorbreken?

Ethereum koers Stijgt Naar Piek van 19 Maanden Boven $2.800 Na Enorme Groei ETH Staking

Ethereum blijft groeien in populariteit, maar vooral de staking feature van het netwerk krijgt momenteel veel aandacht. Zo is een kwart van de ETH supply vergrendeld in de staking pools, waarvan alleen dit jaar al 1,5 miljoen ETH is toegevoegd.

Dit, in combinatie met de indrukwekkende prestatie van de spot bitcoin ETF die vorige maand is gelanceerd, heeft voor een explosie van momentum gezorgd voor de Ethereum koers. Zo is ETH met +14% gestegen in waarde de afgelopen 7 dagen en lijkt de altcoin voorlopig nog niet zijn piek te hebben bereikt.

Zoals wordt uitgelegd in de bovenstaande video, heeft de stijging van de crypto markt te maken met het positieve sentiment van investeerders. Bekende cryptomunten zoals Ethereum en Bitcoin profiteren van dit positieve sentiment, wat nog niet lijkt te minderen.

Maar wat ook bezienswaardig is, is dat Ethereum in verhouding met Bitcoin harder aan het stijgen is. Dit is onder andere te zien aan de sterke toename van ETH dat gebruikt wordt voor staking, waardoor deze tokens vergrendeld zijn en tijdelijk niet verkocht kunnen worden.

De populariteit van staking zou de komende tijd nog verder kunnen groeien, waardoor Ethereum een steeds sterkere basis krijgt en de koers nog verder kan stijgen.

Analyse ETH Koers – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers is deze week behoorlijk ver boven haar 30-daagse moving average (geel) bij de $2419 uitgeschoten en presteert daarom boven alle verwachtingen op dit moment. Op de dagelijkse grafiek lijkt er wel gevaar voor een retracement te zijn nu de Relative Strength Index (RSI) richting het zwaar overbought niveau van 80 stijgt.

De kans zit erin dat investeerders op korte termijn hun winst op zullen nemen, maar een sell-off kan beperkt zijn, gezien veel investeerders hun ETH vast hebben zitten in de staking pool om passief ETH te verdienen.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers grafiek – TradingView

Als de Ethereum koers ondanks deze hoge RSI verder kan klimmen, zou het niet lang hoeven te duren voordat ook de $3.000 wordt doorbroken. ETH krijgt rond de $2.780 extra ondersteuning om dalingen onder de $2.800 af te remmen en heeft zo een sterke basis voor verdere stijgingen.

Met andere bullish ontwikkelingen voor Ethereum dit jaar, zoals de groeiende interesse in crypto en de opkomende Dencun upgrade, verwacht rond 13 maart, kan Ethereum dit jaar een nieuwe All Time High boven de $4.800 neerzetten. Hiervoor zal de ETH op technisch gebied wel nog meerdere resistance levels moeten doorbreken, waaronder die rond de $3.000.

Welke ERC-20 Altcoins Gaan Exploderen?

De sterke prestatie van Ethereum maakt het mogelijk om altcoins op het netwerk van Ethereum, onder andere met de ERC-20 token standaard, om binnenkort een behoorlijke rally mee te maken. Wanneer de ETH koers stijgt en kan consolideren op een hoger niveau, profiteren veel altcoins op de Ethereum blockchain en stijgen soms met 3-cijferige percentages, of meer.

In deze sectie van het artikel kijken we naar 2 van de meest veelbelovende crypto’s op het netwerk van Ethereum die nu nog te koop zijn voor een lage prijs in de presale. Binnenkort kunnen deze cryptomunten gelanceerd worden op hun eerste exchange en exploderen in waarde.

Met behulp van Ethereum, is het mogelijk om deze altcoins te staken voor lucratieve beloningen, waardoor vroege investeerders gigantische rendementen kunne behalen wanneer de altcoins lanceren en stijgen in waarde.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Het staking mechanisme van Ethereum heeft deuren geopend voor nieuwe mogelijkheden, zo gebruikt Bitcoin Minetrix (BTCMTX) dit mechanisme om het netwerk van Bitcoin te helpen en gebruikers te belonen met Bitcoins. Met het unieke Stake-to-Mine mechanisme van Bitcoin Minetrix is het mogelijk om BTC te minen via de cloud, simpelweg door BTCMTX te staken.

Met het staken van BTCMTX, verdien je niet alleen extra tokens, maar ook mining credits. Deze credits kun je inwisselen tegen hash power om te gebruiken om op het netwerk van bitcoin te minen en BTC te verdienen. Dit proces wordt voor de eindgebruiker vereenvoudigd en verloopt allemaal via een handig en gebruiksvriendelijk dashboard.

?s=20

De nieuwe staking crypto is nu in de presale verkrijgbaar voor $0,0135 per stuk, maar nu het project al bijna $11 miljoen van de $15 miljoen heeft opgehaald, zal deze presale binnenkort eindigen. Als je voor die tijd investeert in de presale, heb je BTCMTX voor een lage prijs en kun je vroegtijdig beginnen met het staken van de token voor passieve beloningen.

 

eTukTuk (TUK)

Je kunt het staking mechanisme van Ethereum ook gebruiken om te helpen de planeet groener te maken, naast het verdienen van passief inkomen. Door de native TUK token van eTukTuk te staken, verdien je lucratieve beloningen, terwijl je een netwerk helpt dat elektrisch rijden in ontwikkelingslanden mogelijk en betaalbaar maakt.

eTukTuk is een elektrisch alternatief voor de Tuktuk, een driewielig voertuig dat massaal gebruikt wordt in ontwikkelingslanden en per voertuig meer CO₂ uitstoot dan een gewone persoonsauto. De elektrische variant is veel zuiniger, goedkoper en vervuilt veel minder, maar helpt bestuurders ook de meest efficiënte route te kiezen gebaseerd op real-time gegevens van het verkeer.

TUK, te koop voor $0,02675 per stuk en meer dan $1 miljoen opgehaald in de presale, maakt het mogelijk voor bestuurders om hun eTukTuk op te laden, terwijl het voor investeerders een bron van passief inkomen kan worden wanneer ze de token staken. Zo kun je geld verdienen met crypto, terwijl je ontwikkelingslanden helpt over te stappen op duurzaam vervoer en dus een grote positieve invloed hebt op de planeet.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...