ETH koers schiet $3000 voorbij dankzij institutionele steun, kan Ethereum Bitcoin inhalen?

eth koers

Ethereum (ETH) wist recentelijk een aanzienlijke stijging door te maken en dit heeft daardoor geleid tot het nodige optimisme onder vele investeerders. Hieronder gaan we verder in op waardoor Ethereum in de afgelopen uren wist te stijgen en hoeveel Ethereum waard kan worden.

Ethereum, de op een na grootste crypto op basis van market cap, wist over de afgelopen 24 uur met 3,68% te stijgen. De koers is hierdoor $ 3018 waard. Na deze stijging heeft Ethereum nu een marketcap van $ 362 miljard volgens CoinMarketCap.

eth
Ethereum Koers Grafiek (24 uur) – Bron: CoinMarketCap

Belangrijkste redenen achter stijging Ethereum koers

Recentelijk hebben er een aantal belangrijke ontwikkelingen plaatsgevonden die een belangrijke rol spelen bij de huidige en toekomstige stijgingen van de Ethereum koers.

Coinbase gebruikt Ethereum als primair netwerk voor on-chain producten

Coinbase, een groot financieel technologiebedrijf, liet onlangs weten Ethereum te gebruiken als primair netwerk voor al zijn on-chain producten en services. Deze onthulling bevestigt het vertrouwen van Coinbase in het netwerk van Ethereum en kan meer gebruikers naar het Ethereum-netwerk brengen.

Afwachting op ETH ETF-goedkeuring

De markt is nog steeds aan het wachten op de goedkeuring van de Ethereum Spot ETF van BlackRock. De Bitcoin koers heeft eerder al laten zien dat de goedkeuring van een ETF een aanzienlijke instroom van institutionele investeerders met zich meebrengt. Deze instroom aan nieuw kapitaal zou de koers van Ethereum in de toekomst aanzienlijk omhoog kunnen helpen.

Groei L2 netwerk Ethereum

De exponentiële groei van het Layer-2 netwerk van Ethereum heeft geleid tot lagere transactiekosten en betere schaalbaarheid. Dit zorgt ervoor dat Ethereum een beter platform vormt voor een groot aantal verschillende applicaties. Op het moment dat de bruikbaarheid van het Ethereum netwerk toeneemt, is de verwachting dat ook de Ethereum koers kan toenemen in waarde.

Ethereum koers verwachting: Kan Ethereum Bitcoin inhalen?

De recente stijging van Ethereum heeft laten zien dat Ethereum in staat is om positieve koersontwikkelingen door te maken, ondanks de huidige volatiliteit van de crypto markt.

De RSI van Ethereum bevestigde nogmaals de toename in koop momentum door vandaag van 41 te stijgen naar 61. Ondanks de recente stijging is er dus nog meer dan genoeg ruimte voor verdere stijgingen.

eth
RSI Ethereum stijgt naar 61 – Bron: TradingView

Ethereum zal bij een verdere stijging weerstand tegenkomen bij de $ 3050. Een stijging voorbij dit niveau kan de koers een aanzienlijke koersstijging opleveren richting de volgende weerstand van $ 3220.

Aan de andere kant, op het moment dat de Ethereum koers niet in staat is om voorbij de $ 3050 te stijgen, kan er een aanzienlijke correctie plaatsvinden. Op dat moment kan de Ethereum koers rekenen op ondersteuning bij de $ 2930. Een daling tot onder niveau kan ETH-richting de volgende ondersteuning bij $ 2900 brengen.

De waarde van Bitcoin lijkt voorlopig in ieder geval nog ver weg voor de Ethereum koers. Ondanks dat Ethereum niet evenveel waard hoeft te worden per token (meer ETH-tokens in circulatie dan BTC) moet Ethereum x3,5 gaan om in de buurt te komen van de marketcap van BTC. Dit lijkt zelfs in een crypto rally een moeilijke taak te worden.

Veel investeerders zullen er daarom voor kiezen om hun portfolio te diversificeren met nieuwe altcoins die wel in staat zijn dit soort stijgingen te realiseren op de korte termijn. Hieronder bespreken we daarom een tweetal van de beste nieuwe altcoins van dit moment.

Dogeverse (DOGEVERSE) – een van de beste presales van 2024 nadert einde

Dogeverse is een nieuwe meme coin die bezig is om de Dogecoin markt op de kop te zetten door de introductie van zijn multi-chain DOGEVERSE token. Deze token gaat ontwikkeld worden op meerdere blockchains zodat het een mutli-chain alternatief kan bieden voor de bekende Dogecoin.

De DOGEVERSE token zal beschikbaar zijn op onder andere de Ethereum, Solana, Base, BNB, Polygon en Avalanche blockchains. Gebruikers zijn hierdoor in staat om te profiteren van de beste functies en voordelen van hun favoriete blockchains. Het Dogeverse project heeft aangegeven hierdoor ook te beschikken over beter liquiditeit, wat zal leiden tot snellere en goedkopere transacties.

Het project heeft een totale token voorraad van 200 miljard tokens. 20 miljard van deze tokens zijn gereserveerd voor staking beloningen die nu al opgehaald kunnen worden door vroege investeerders. Daarnaast zijn er 30 miljard tokens beschikbaar gesteld tijdens de presale.

Deze presale bleek al snel een van de beste presales van 2024. De DOGEVERSE tokens wist namelijk al snel $ 13 miljoen aan investeringen op te halen en hiermee te voldoen aan zijn presale doel. Hierdoor hebben investeerders nog maar beperkt de tijd om DOGEVERSE tokens te kopen tegen de lage prijs van $ 0,00031.

 

99Bitcoins (99BTC) – bekende naam binnen crypto wereld lanceert eigen crypto

99Bitcoins is een bekende crypto informatie website die al sinds 2010 bezig is om investeerders op te leiden over de ingewikkelde wereld van cryptocurrencies. Deze website heeft inmiddels al meer dan 2 miljoen gebruikers voor zijn crypto cursussen verzameld en meer dan 700.000 abonnees voor zijn YouTubekanaal.

Deze bekende website heeft er nu voor gekozen om een eigen crypto te lanceren. Deze crypto gaat met name een rol spelen binnen het nieuwe Learn 2 Earn systeem van 99Bitcoins. Dit systeem zal gebruikers gaan belonen als ze leren over crypto. In totaal staat er al voor bijna 80 uur aan lesmateriaal klaar.

De 99BTC token gaat dienen als beloning op dit platform. Daarnaast zullen gebruikers die de token vasthouden ook in aanmerking komen voor voordelen zoals trading signalen, online webinars en exclusieve toegang tot VIP-community groepen.

De 99BTC token bevindt zich op dit moment in een presale die al meer dan $ 1,2 miljoen heeft weten op te halen. Tokens kosten hier $ 0,00105 per stuk, maar zullen in de volgende fase van de presale gaan stijgen in prijs. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...