ETH koers stijgt na bullish post van Vitalik Buterin, wat gaat Ethereum doen vandaag?

1126 totale weergaven
ethereum koers val

De Ethereum koers is de afgelopen uren flink gestegen van $ 2580 richting de huidige koers van $ 2634. De gehele markt maakte een goede stijging mee, maar voor Ethereum was het hoognodig, de cryptomunt lijkt in de afgelopen periode wat achter te blijven bij Bitcoin. 

Eén van de redenen dat de Ethereum koers vandaag weer bullish momentum pakte was de X-post van Vitalik Buterin, de ontwikkelaar van Ethereum.

Post van Vitalik Buterin zorgt voor stijging

Vitalik Buterin is een bekende in de crypto wereld, de geboren Rus was mede-oprichter van Ethereum en is nog altijd het gezicht achter de cryptomunt. Hij plaatste gisteren een post op X waarbij hij aangaf ‘meer Ethereum bullposting’ moest gaan doen, wat hij op cynische toon tegelijkertijd deed met een afbeelding.

Dat terwijl hij net daarvoor nog een blog post had geplaatst, van meer dan 11.000 woorden, waarin hij belangrijke ontwikkelingen over Ethereum uitlegde. Binnen drie minuten was bovenstaande post echter al meer geliked dan de diepgaande blog.

Vooralsnog heeft de post van Buterin gewerkt, met een stijging van enkele procenten in de afgelopen nacht en een stijging van meer dan 7% op het trading volume dat er plaatsvindt bij Ethereum.

Wat gaat Ethereum doen vandaag?

De Ethereum koers kan elke stijging goed gebruiken, het staat inmiddels op $ 2637, terwijl dat in juli nog zo’n $ 1000 meer was. Ook Bitcoin is in die tijd wel wat waarde kwijtgeraakt, maar had te maken met een aanzienlijk minder heftige daling dan ETH.

Dit kun je als trader natuurlijk ook positief zien, het is goed mogelijk om in deze dip weer Ethereum in te kopen en te profiteren van een nieuwe all-time high als er een bull run volgt. Op korte termijn lijkt Ethereum vooral richting stijgingen te kunnen noteren.

ethereum ondersteuning

Er zijn meerdere stevige ondersteuningsniveaus voor de Ethereum koers. De eerste ligt rond $ 2630 en als het daaronder uit komt ligt er een groot ondersteuningsgebied tussen $ 2600 en $ 2608. Wat betreft de weerstand is er momenteel een grote stijging mogelijk.

De koers komt pas een eerste weerstandsniveau tegen op $ 2664 en daarna kan het eenvoudig doorstijgen tot $ 2690.

Dominantie Bitcoin groeit door achterblijven Ethereum koers

De Bitcoin dominantie is sinds dit jaar weer boven de 50% gestegen, dat houdt in dat meer dan 50% van de marktwaarde van de gehele crypto markt wordt opgemaakt door Bitcoin.

Ethereum is hierbij een belangrijke factor, het is na Bitcoin met afstand de grootste altcoin en vertegenwoordigd zelfs meer marktwaarde dan alle andere altcoins (buiten Tether, BNB & SOL) bij elkaar.

bitcoin dominantie

De groeiende dominantie van Bitcoin wordt altijd onderbroken door een bull run op altcoins, zoals je in het plaatje hierboven bijvoorbeeld kan zien in 2021, daar kende de Bitcoin dominantie een enorme stijging doordat de BTC koers op een recordhoogte kwam te staan. Er kan zo maar een nieuwe Bitcoin rally op komst zijn, geven experts aan.

Vervolgens kwamen ook de altcoins in de aandacht van traders en werd deze dominantie weer volledig hersteld. Het beeld op dit moment is een stuk minder grillig dan in 2021, maar de kans dat altcoins weer een nieuwe bull run pakken is zeker aanwezig.

Welke altcoins helpen mee met dominantie verminderen

Ethereum is een belangrijke spil in het verminderen van de dominantie van Bitcoin, maar er zijn nog duizenden andere altcoins die hier ook aan meewerken. Enkele nieuwe meme coins kunnen hierin een grote rol spelen als zij aanslaan bij het grote publiek en een plek in de top 100 waardevolste cryptocurrency veroveren.

Hieronder vind je twee voorbeelden van nieuwe coins die in een presale aangeboden worden en daarmee nog op het begin staan van het verzamelen van hun marktkapitalisatie.

Pepe Unchained

De marktwaarde van het Pepe Unchained project zal wel eens hard kunnen gaan, de presale is namelijk al een groot succes. Het project breekt de originele Pepe meme los van de blockchain en geeft het een plekje op een eigen Layer-2 chain.

De presale staat op het punt om de magische grens van $ 10 miljoen te doorbreken, waarmee het één van de grootste presales van het jaar lijkt te gaan worden.

Als je ook wilt investeren in de $PEPU tokens kan dat via de website van het project. Daar ruil je Ethereum, USDT of BNB vanuit je wallet om voor de tokens, die je vervolgens kan claimen zodra de presale afgelopen is.

Voor die tijd kun je de tokens al wel vastzetten in een staking pool, waarbij momenteel een jaarlijkse rente van 201% verwacht wordt.

 

 

Base Dawgz – de multichain meme coin van de toekomst

Base Dawgz is een multichain project, wat inhoudt dat de token op verschillende blockchains actief en te verhandelen is. Oorspronkelijk is het ontwikkeld op Base, de layer-2 chain van Coinbase. Deze chain heeft dit jaar al enkele grote projecten voortgebracht en Base Dawgz zou wel eens de volgende kunnen zijn.

Je kunt de tokens in de presale kopen en kiest zelf via welke blockchain je dit wilt doen, je kunt daarbij kiezen uit Base, Ethereum, Solana, Binance of Avalanche.

Het project heeft tot nu toe bijna $ 3 miljoen opgehaald en 37% van alle tokens zijn al vastgezet in een staking pool. Logisch, want de verwachte APY staat momenteel op 806%.

 

 

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie hierin is bedoeld ter educatie en reflectie, en dient niet beschouwd te worden als financieel advies. Wij moedigen lezers aan om zorgvuldig eigen onderzoek te doen alvorens financiële beslissingen te nemen.

 

 

Lees meer over:

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...