Ether ETF’s trekken minder geld aan dan Bitcoin ETF’s, stelt deze analist

2134 totale weergaven

De aankomende Amerikaanse spot Ether exchange-traded funds (ETF’s) zijn waarschijnlijk slechts een “bijzaak” in vergelijking met de meer gevestigde spot Bitcoin-ETF’s. Dat stelt Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg.

Minder instroom naar ether ETF’s

De instromen van de lancering van de spot Ether-ETF’s zullen mogelijk teleurstellen in vergelijking met de recordbrekende instromen van spot Bitcoin-ETF’s, denkt Balchunas.

In een interview met Cointelegraph zegt hij: “Bitcoin is crypto hot sauce. Je denkt, weet je, dit is goed. Ethereum is moeilijker uit te leggen, maar ik zie het gewoon als een sidekick van Bitcoin.”

Terwijl de waardepropositie van Bitcoin als “digitaal goud” relatief gemakkelijk te begrijpen is. Terwijl Ethereum en zijn bredere gedecentraliseerde financiële (DeFi) ecosysteem meer vergelijkbaar is met een technologieaandeel. En dat is moeilijker te begrijpen maakt voor traditionele retailbeleggers, vermoedt Balchunas.

Verwachtingen lancering rondom ether ETF

Volgens sommige experts gaan de spot Ether-ETF’s teleurstellen, omdat de industrie ze vergelijkt met de lancering van de spot Bitcoin-ETF’s. Terwijl dit één van de meest succesvolle ETF-lanceringen in de geschiedenis was.

Ophelia Snyder, mede-oprichter van 21Shares, verwacht echter dat de lancering van de Ether-ETF goed presteert qua instromen. Ze zegt daarover: “Het idee dat de Bitcoin-ETF-lancering de standaard is, is niet realistisch. De Ether-ETF’s zal succesvol zijn. Ze zullen het aanzienlijk beter doen dan de gemiddelde ETF. Ik denk dat ze waarschijnlijk in de topposities van ETF-lanceringen ooit zullen vallen.”

Volgens Snyder moeten beleggers hun verwachtingen aanpassen en rekening houden met het feit dat de instromen rond de Bitcoin-ETF’s ver boven het gemiddelde lagen. De Amerikaanse spot Bitcoin-ETF’s verzamelden binnen de eerste week meer dan $701 miljoen aan Bitcoin en binnen de tweede week meer dan $540 miljard aan Bitcoin, zo weten we uit gegevens van Dune.

Wanneer kunnen we de lancering van de spot Ether-ETF verwachten? Op 25 juni zei Gary Gensler, voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), dat de lancering van de Ether-ETF “goed verloopt” in de VS.

Gensler blijft echter zwijgen over de vraag of de ETF’s vóór de verkiezingen in november live gaan. “Het gaat er echt om dat de vermogensbeheerders volledige openbaarmaking doen, zodat die registratieverklaringen van kracht zijn.”

Goedkeuringen

De SEC keurde op 23 mei 19b-4-indieningen van acht ETF-kandidaten goed, maar de vermogensbeheerders zijn nog steeds bezig met het aanpassen van hun Form S-1’s – de definitieve indieningen die de SEC moet goedkeuren voordat ze live kunnen gaan voor handel.

Sommige analisten hebben voorspeld dat de SEC de fondsen voor handel kan goedkeuren vanaf de eerste week van juli.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF'sether

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...