Ether staking bereikt recordhoogte: Ethereum ETF in zicht?

5713 totale weergaven
ether staking

Volgens Polymarket is er 90% kans dat Ether exchange-traded funds (ETFs) worden goedgekeurd voor 26 juli. Door de mogelijke komst van Ether ETFs in de VS, neemt het aantal Ether dat gestaked wordt snel toe. Dit geeft aan dat mensen bullish zijn op de Ethereum koers en hun Ether willen holden in anticipatie op een mogelijke koersstijging door nieuwe ETH ETFs.

Recordhoogte voor Ether staking

Julio Moreno van CryptoQuant meldt dat het aantal Ether dat gestaked wordt blijft stijgen. Het staat nu op een recordhoogte van 33,3 miljoen ETH, wat 27,7% van de totale voorraad is. Dit toont aan dat steeds meer mensen kiezen voor staking. Staking en het burnen van transactiekosten helpen om de inflatie van Ether tegen te gaan.

De stijgende voorraad Ether betekent dat het weer een inflatoir asset is. Dit kan de lange termijn waarde van Ether beïnvloeden. Volgens Moreno is de huidige voorraad Ether op het hoogste punt sinds 11 december 2023.

Liquiditeit van Ether komt in de buurt van Bitcoin

Ether nadert de liquiditeit van Bitcoin. De laatste weken is de spot trading volume van Ether 80%-90% van die van Bitcoin. Volgens CoinMetrics wordt ongeveer 12% van de Ethervoorraad gebruikt in smart contracts of cross-chain bridges. Samen met Ether dat gestaked is, is ongeveer 40% van de totale voorraad niet actief verhandelbaar.

Vooruitgang richting Ether ETFs

De strijd om Ether ETFs te lanceren wordt heviger. Polymarket gokt dat deze ETFs voor 26 juli gaan handelen. Invesco en Galaxy hebben aangekondigd een beheervergoeding van 0,25% te vragen voor hun voorgestelde Ether ETFs, iets hoger dan VanEck’s 0,20%.

Voor de handel kan beginnen, moet de SEC de aanvragen beoordelen en moeten uitgevers de definitieve documenten met vergoedingsinformatie indienen.

Op Kalshi schatten gokkers een 65% kans dat de Ethereum koers beter zal presteren dan Bitcoin, maar ze zijn bijna zeker (95%) dat Ether niet een all-time high zal bereiken voor Bitcoin dat doet.

Lees meer over:
Ethereum ETFEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...