Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ethereum

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien, waarmee het belangrijke weerstandsniveau van $3.000 is bereikt. Deze stijging is te danken aan een samenloop van omstandigheden, waaronder een afname van het aanbod, whales die ether kopen, een toegenomen vraag naar staking, de populariteit van gedecentraliseerde financiën (DeFi) applicaties, en de invoering van ethereum’s proof-of-stake verbrandingsmechanisme, wat effectief de totale hoeveelheid ether in omloop heeft verminderd.

Afname van het aanbod van ether

De afname van het aanbod van ether is aanzienlijk, met een netto daling van 18.960 ETH in de afgelopen maand, volgens gegevens van ultrasound.money. Opvallend is dat de gemiddelde trend over 7 dagen een voorkeur voor netto opnames van beurzen laat zien sinds 15 februari, wat wijst op een mogelijke afname van de verkoopdruk, ondanks de volatiliteit gezien in begin januari waar de prijs van ether stabiel bleef rond $2.300.

Spot ether exchange-traded fund (ETF)

Crypto-investeerder Ryan Sean Adams heeft op X laten weten dat ethereum mogelijk zijn piek qua vraag nog niet heeft bereikt. Hij speculeert dat de introductie van een spot ether exchange-traded fund (ETF) de prijs van ether aanzienlijk zou kunnen opdrijven, vooral vanwege de schaarste aan nieuw aanbod. De potentie voor een ETF heeft discussies onder analisten aangewakkerd, met schattingen van de goedkeuringskansen tussen de 50% en 80%.

De invloed van bitcoin op ether

Ondanks de indrukwekkende rally van ether, blijft de vraag of het $3.000 kan flippen van resistance naar support. Factoren zoals de bullish momentum van bitcoin en de instroom van institutionele investeerders spelen een cruciale rol, gezien de historische prijscorrelatie tussen BTC en ETH. Echter, een ontkoppeling tussen correlatie tussen bitcoin en ether, vooral met het bullish sentiment rond de potentiële goedkeuring van een ethereum ETF, blijft natuurlijk een optie.

Om het marktsentiment ten opzichte van ether te beoordelen, kijken analisten naar de premium van ether 1-maand futures ten opzichte van reguliere spotmarkten. Normaal gesproken duidt een premie van 5% tot 10% op een neutraal marktsentiment. Sinds 17 februari is deze premie boven de 14% gebleven, wat wijst op een aanhoudende interesse in leveraged long posities. Dit laat zien dat mensen nog steeds bullish zijn op ether.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...