Ethereum bulls zetten in op $3k ondanks daling – gaat de ETH koers stijgen in nieuwe crypto rally?

584 totale weergaven
Ethereum koers daalt flink: vertrouwen van whales blijft groot |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Ethereum koers heeft in de afgelopen 24 uur een kleine daling meegemaakt, maar bulls lijken wel vol in te zetten op het doorbreken van het $ 3k niveau. Sinds augustus heeft de Ethereum koers niet meer zo hoog gestaan, toen de koers in enkele dagen kelderde van $ 3500 naar minder dan $ 2500. 

Er zijn een aantal belangrijke technische indicatoren die een potentiële groei aangeven in ’s werelds waardevolste altcoin. Hierdoor blijft er zeker bij grote investeerders een vertrouwen in de coin, ondanks de dalende trend die al maanden speelt bij Ethereum.

Ethereum bulls verwachten $ 3k ondanks huidige daling

De daling in de afgelopen 24 uur van Ethereum was minimaal, en over de afgelopen 7 dagen heeft de koers een goede groei ingezet. Het staat momenteel boven de $ 2600 en daarmee blijft het al enkele dagen boven enkele belangrijke ondersteuningsniveaus.

ethereum koers 3k

In de nacht van 13 op 14 oktober brak de Ethereum koers in korte tijd door de weerstandsniveaus rond $ 2550 en vervolgens ook $ 2600. Het huidige belangrijkste ondersteuningsniveau staat op $ 2580.

Ook andere technische indicatoren lijken te wijzen op een verdere stijging van de koers. Zo brak het uit boven het 50% Fib retracement niveau, een indicator die gebruikmaakt van de wiskundige Fibonacci nummers en op basis hiervan dalingen of stijgingen kan voorspellen.

eth koers fib retracement

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Gaat de ETH koers stijgen in nieuwe crypto rally?

De Ethereum koers valt dit jaar tegen en heeft vergeleken met Bitcoin vooral een flinke daling meegemaakt. Dit ligt deels aan de sterke prestaties van Bitcoin, maar de Ethereum koers kent sinds het uitbrengen van de langverwachte Ethereum ETF’s al moeilijkheden.

ethbtc koers

De moeilijkheden van Ethereum komen ook deels voort uit de steeds sterker wordende concurrentie van vergelijkbare altcoins als Solana en Toncoin, die wel een uitstekend jaar draaien. Ethereum heeft ondanks grote aanpassingen aan het netwerk in de afgelopen periode nog geen antwoord gevonden op deze snel ontwikkelende coins.

Bij een nieuwe crypto rally zal ook Ethereum ongetwijfeld gaan profiteren, maar een nieuwe rally kan er ook voor zorgen dat het gat tussen bijvoorbeeld Ethereum en Solana kleiner wordt. Op dit moment is de marktwaarde van Ethereum nog $ 314 miljard, terwijl die van Solana op $ 72 miljard staat.

Dit doet vooral vermoeden dat Solana nog aanzienlijk meer ruimte voor groei heeft, terwijl er van Ethereum door veel traders niet meer verwacht wordt dat deze het gat met Bitcoin ooit gaat dichten. Zo wordt van Bitcoin juist verwacht dat het nog voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen een nieuw record kan neerzetten.

Beste Ethereum alternatieven

Gezien de Ethereum koers niet de meest veelbelovende koers van het moment is, stappen er ook veel traders over naar andere investeringen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een deel van hun Ethereum te investeren in crypto presales.

Door coins in een presale te kopen, profiteer je over het algemeen van een lage prijs per token. Als zo’n presale een succes wordt, kan deze bij een eerste crypto exchange listing direct flinke stijgingen noteren, wat het een risicovolle, doch interessante optie is voor het spreiden van je portfolio.

Pepe Unchained – Nieuwe Pepe met succesvolle presale

De Pepe Unchained presale heeft zichzelf de afgelopen tijd goed bewezen. De presale heeft inmiddels een opbrengst van bijna $ 20 miljoen wat de grote interesse van traders in deze nieuwe Pepe coin aangeeft.

Met de coin wordt de meme ondergebracht op een eigen layer-2 blockchain, waarbij er extra mogelijkheden voor ontwikkelaars komen om hun eigen applicaties te ontwikkelen. Zo is er al een DEX aangekondigd waar je de token op kan gaan verhandelen en kunnen ontwikkelaars $PEPU tokens verdienen als ze zelf een applicatie op de blockchain uitbrengen.

Op dit moment betaal je voor de token $ 0,00999 die je via de website van het project kan kopen door ETH, UDST of BNB in te ruilen. De tokens zijn vervolgens direct vast te zetten in de staking pool, waar je momenteel jaarlijks een beloning van meer dan 100% op ontvangt.

Flockerz – Verdien extra tokens door te stemmen op voorstellen

Flockerz is een nieuwe meme coin die een eigen DAO ontwikkeld onder de naam FlockTopia. Met een DAO kunnen holders van de token meer invloed uitoefenen op het project door zelf voorstellen te doen of te stemmen op voorstellen binnen de DAO.

Omdat Flockerz een meme coin is, probeert het op deze manier een hechte community te ontwikkelen die achter de coin blijft staan. Om hier een verdere impuls aan te geven, kunnen holders van Flockerz hier ook nog eens extra $FLOCK tokens mee verdienen.

Flockerz Lanceert Langverwachte Crypto Presale: Decentralisatie van Meme Coins met Vote-to-Earn Systeem

Ook deze meme coin is te koop in een presale via de website van het project. Op de website vind je ook de audits die gedaan zijn over de smart contracts van de token. Deze audits zijn gedaan door bekende crypto beveiligingsbedrijven Coinsult en SolidProof.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
Ethereum

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...