Ethereum dominantie verzwakt: rebound of crash, wat gaat ethereum doen vandaag?

510 totale weergaven
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Ethereum koers presteert dit jaar tot nu toe een stuk minder dan Bitcoin en blijft ook achter op veel vergelijkbare altcoins als Solana, BNB en Toncoin. Daarmee neemt de Ethereum dominantie in de altcoin markt ook af, wat voor veel vragen bij traders zorgt. 

Momenteel zorgt Ethereum voor zo’n 13,9% van de totale marktwaarde van de crypto markt. Bitcoin staat hier natuurlijk nog ver boven met inmiddels meer dan 56%. Aan het begin van 2024 stond Ethereum nog op een dominantie van bijna 18%.

Ethereum dominantie in altcoin markt verzwakt

Op dit moment staat de Ethereum koers rond de $ 2665, waarmee het in de afgelopen zeven dagen een stijging van zo’n 5% heeft genoteerd. Altcoins als BNB en Solana stegen met meer dan 5% en ook in de meme coin sector werden grotere stijgingen genoteerd, zo wist Dogecoin in de afgelopen zeven dagen met bijna 17% te stijgen.

Dit alles zorgt ervoor dat de marktwaardes van alle altcoins harder is gestegen dan de marktwaarde van Ethereum, wat de afnemende Ethereum dominantie verklaart. Daarnaast is het hele jaar al moeizamer dan verwacht voor de koers van ’s werelds waardevolste altcoin.

ethereum koers 2024

De koers is op zijn minst gezegd grillig; het wist begin dit jaar nog enorme stijgingen te noteren waarbij het verdubbelde van $ 2000 naar een hoogtepunt net boven de $ 4000, om vervolgens in de afgelopen maanden weer terug te zakken tot een koers van $ 2300.

Het jaar van Ethereum tot nu toe wordt gekenmerkt door enkele grote ontwikkelingen; zo werden er van Ethereum de eerste ETF’s goedgekeurd, nadat die eer voor Bitcoin enkele maanden eerder kwam. Ook zijn er grote updates aan het netwerk uitgevoerd.

ethereum dominantie cmc

Beide ontwikkelingen blijken echter alle kenmerken te hebben gehad van een “Buy the rumour, sell the news”-evenement. Waarbij traders in anticipatie op bepaalde evenementen cryptomunten inkopen, maar zodra er definitief nieuws is deze juist weer verkopen.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Wat gaat Ethereum doen vandaag?

De Ethereum koers probeert op het moment door een weerstand te breken tussen $ 2665 en $ 2675. Eerder vanochtend brak het al door een ander weerstandsniveau op $ 2630. De koers probeert hier nieuwe support te vinden om zo sterk het weekend in te gaan.

ethereum support

Mocht het deze weerstand ook goed weten door te breken, kan het een verdere stijging zetten richting de volgende weerstandsniveaus rond $ 2775 en $ 2905. Vervolgens ligt natuurlijk de belangrijke grens van $ 3000 al dichtbij, maar dat lijkt voor dit weekend teveel gevraagd.

Uit technische analyse van de Ethereum koers blijkt verder dat de Exponential Moving Averages op dit moment positieve signalen afgeven. Zolang deze moving averages onder de huidige koers staan, geven deze bij analyse-platforms als TradingView een koopsignaal af.

ethereum ema

Al met al is de verwachting dat de Ethereum koers voorlopig een stijging door kan zetten, hoewel traders wel enige voorzichtigheid moeten betrachten rond de genoemde weerstandsniveaus. Naast deze technische indicatoren wijst ook de activiteit van whales op blockchains op een nieuwe breakout van Ethereum.

Ethereum koers beïnvloedt rest van de markt

De Ethereum dominantie is normaal een belangrijke pijler om in de gaten te houden of Ethereum terrein goedmaakt op Bitcoin. Nu de dominantie van Ethereum echter gedaald is, lijkt juist de rest van de altcoin markt sterker te presteren.

Mocht Ethereum de komende periode wel weer gaan stijgen en mee helpen met de start van een nieuwe altcoin rally, kan het wel weer grote invloed hebben op de rest van de markt. Veel andere coins zijn ontwikkeld met de technologie van Ethereum, en profiteren dan ook van koersstijgingen van de altcoin.

Hieronder vind je twee van die cryptomunten die op verschillende wijzes gebruikmaken van Ethereum. Daarnaast kun je ook Ethereum gebruiken om te investeren in deze nieuwe cryptomunten, gezien deze nog in een presale beschikbaar zijn.

Pepe Unchained kan de grootste presale van 2024 worden

De presale van Pepe Unchained is hard op weg om één van de populairste crypto presales van het jaar 2024 te worden. Het project heeft nu al een indrukwekkend bedrag van meer dan $ 15,5 miljoen op weten te halen en de presale is nog even open.

Met Pepe Unchained komt er weer een nieuwe variant beschikbaar van de bekende meme coin, maar deze pakt het anders aan. Het heeft de token niet direct op de blockchain van Ethereum ontwikkeld, maar juist een tweede laag op deze blockchain aangemaakt, waarop alle $PEPU transacties voltooid worden.

Hierdoor vind je alle transacties gemakkelijk terug op de dedicated block explorer en worden transacties ook nog eens sneller en goedkoper verstuurd.

Je kunt nog investeren in de presale door ETH, USDT of BNB in te ruilen voor de $PEPU tokens. Deze zijn te claimen aan het eind van de presale, of je kunt ze alvast in een staking pool vastzetten, waar je momenteel een beloning van zo’n 136% op verdient.

 

Crypto All-Stars brengt een revolutie naar de meme coin markt

Crypto All-Stars maakt voor een deel gebruik van de Ethereum technologie, maar voegt daar zelf een uniek staking protocol bij. Met het staking-protocol kun je niet alleen de eigen $STARS token vastzetten, maar alle bekende meme coins.

Dit protocol komt tot uiting in de MemeVault. In die MemeVault ontvang je alle beloningen in $STARS tokens en hoe meer je van deze tokens hebt, hoe hoger de beloning bij de volgende ronde zal zijn.

Crypto All-Stars $STARS - Presale

De technologie van Crypto All-Stars is uitvoerig getest door partijen als Coinsult en SolidProof. Investeren in de presale kan met ETH, USDT of BNB, maar ook met meme coins als DOGE, SHIB en FLOKI.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
Ethereum koers

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...