Ethereum ETF lijkt goedgekeurd: wat betekent dit voor ETH koers?

ethereum etf goedgekeurd

Franklin Templeton, een grote speler in de traditionele financiële sector met een beheerd vermogen van $1 biljoen, verbreedt zijn activiteiten naar de crypto markt. Onlangs heeft de Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) Franklin Templeton’s ethereum spot ETF goedgekeurd voor creatie en inwisseling. Maar wat betekent dit voor de ethereum koers?

Wat betekent de goedkeuring van de ethereum spot ETF?

De bekende cryptojournalist Colin Wu wees op de notering van de “FRANKLIN ETHEREUM TR ETHEREUM ETF” door de DTCC. Het feit dat deze ETF op de lijst van DTCC verscheen met een “Y” voor “Creation/Redeem” is een positief teken dat de lancering nabij kan zijn. Wu merkt op dat dit een standaardprocedure is om de marktintroductie van nieuwe ETF’s voor te bereiden, hoewel dit nog geen definitieve goedkeuring betekent.

Op dit moment wacht de crypto gemeenschap gespannen op de besluiten van de Securities and Exchange Commission (SEC) over ethereum spot ETFs. Deze verwachtingen zijn vergelijkbaar met die rondom bitcoin spot ETFs en hebben een optimistisch sentiment in de crypto markt gecreëerd.

Ethereum koers onder de loep

Qua prijsontwikkeling vertoont ethereum een neutrale trend op de dagelijkse grafiek, met weinig prijsschommelingen sinds 14 april. De koersverandering werd vooral opvallend nadat ethereum onder de 50-daagse exponentiële moving average (50-EMA) zakte, die nu een korte termijn weerstandsniveau van $ 3,258 markeert dat ethereum moet doorbreken.

Daarnaast heeft een zwak tot neutraal Relative Strength Index (RSI) verdere positieve bewegingen van ethereum tot nu toe beperkt. Echter, de marktsentiment zou kunnen kantelen naar een bullish standpunt na de recente acties van DTCC.

Belangrijke mededeling beïnvloedt institutionele beleggers

Anderzijds gaf DTCC op 26 april een “belangrijke mededeling” uit aan de financiële markt via haar dochteronderneming, Depository Trust Company (DTC), dat het de waarde van onderpand van op cryptocurrency gebaseerde ETF’s en andere beleggingsvehikels niet langer zal erkennen.

Deze ontwikkeling kan institutionele beleggers afschrikken, ondanks de toenemende interesse van bedrijven zoals Franklin Templeton en BlackRock in de tokenisatie van echte activa (RWA), wat in theorie de vraag naar ethereums native token, ETH, zou moeten stimuleren.

Lees meer over:
Ethereum ETFEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...