Ethereum ETF zorgt voor verkoopgolf: Zakt ETH koers onder $3K?

2062 totale weergaven
ethereum koers etf

De recente goedkeuring van Ethereum ETFs heeft veel beweging in de markt gebracht. We zijn nu op de derde handelsdag sinds de goedkeuring en ETH ondervindt een “sell the news” reactie. Gaat de Ethereum koers nog verder dalen?

Bekende patronen van Bitcoin herhalen zich voor Ethereum ETF

Net als bij de Bitcoin ETF goedkeuring, volgt de Ethereum koers een bekend patroon. Na een stijging voor de goedkeuring, is de prijs nu aan het corrigeren. ETH staat op $3.245 volgens CoinMarketCap, een daling van meer dan 7% sinds de goedkeuring van de ETFs. Dit volgt op een 21% rally vanaf de laagste prijzen in juli, veroorzaakt door optimisme in de aanloop naar de goedkeuring.

Technische indicatoren wijzen op mogelijke verdere daling. De MACD laat afnemend optimisme zien en nadert negatieve waarden. De RSI toont aan dat er nog ruimte is voor meer verkoopdruk voordat ETH oververkocht raakt. Een belangrijk steunpunt ligt onder de $2.900.

Ethereum whales blijven actief

Grote investeerders, of whales, maken gebruik van de toegenomen liquiditeit door de Ethereum ETFs. Lookonchain data toont aan dat Grayscale 140.044 ETH heeft overgedragen naar Coinbase Prime, ter waarde van bijna $500 miljoen.

Dit wijst op grote verkoopdruk door whales. Tegelijkertijd trekken de lagere Ethereum koers nieuwe kopers aan. De BlackRock (iShares) Ethereum ETF heeft 76.669 ETH toegevoegd, ter waarde van ongeveer $262 miljoen.

De neerwaartse trend heeft ook invloed op long posities. Analyse van HyblockCapital’s heatmaps laat grote liquidaties van long posities zien. Op 23 juli piekten de net longs bijna op 50 miljoen bij een prijs van $3.500, wat leidde tot sterke liquidaties en een prijsdaling onder $3.300. Dit patroon herhaalde zich rond de $3.455 en $3.410 niveaus.

long liquiditaties ethereum

De komende dagen zijn cruciaal om te bepalen of de Ethereum koers kan stabiliseren of dat de daling doorzet. Het handelsvolume en de activiteit van whales zullen hierbij een belangrijke rol spelen. Voor nu blijft het hopen dat de Ethereum koers boven de $3.000 kan blijven.

Lees meer over:
Ethereum ETFEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...