Ethereum ETFs zien grote instroom tijdens angst voor Amerikaanse recessie

657 totale weergaven
ethereum etf instroom

Ondanks de onrust op de wereldwijde financiële markten de afgelopen twee dagen hebben Ethereum ETFs grote dagelijkse instroom gezien, de op één na grootste ooit. Maar betekent dit dat de Ethereum koers verder kan stijgen?

Investeerders kopen Ethereum ETFs terwijl markt daalt

Op maandag, toen veel mensen angst hadden voor een recessie, investeerden mensen miljoenen in Amerikaanse spot Ethereum exchange-traded funds. Dit gebeurde terwijl grote beursindices zoals de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq Composite hun slechtste dag sinds september 2022 hadden, met dalingen van respectievelijk 2,6%, 3% en 3,43%.

Deze daling werd vooral veroorzaakt door teleurstellende Amerikaanse werkgelegenheidscijfers en afnemende productieactiviteit, wat de recessievrees vergrootte.

De Nikkei 225 index in Japan zag ook een dramatische daling van meer dan 12%, de grootste eendaagse daling sinds 1987, na de onverwachte renteverhoging van de Bank of Japan vorige maand. Tegelijkertijd boekten Ethereum ETFs een netto inflow van $ 48,7 miljoen op dezelfde dag, volgens gegevens van SoSoValue. Dit is de op één na grootste dagelijkse instroom sinds de fondsen op 23 juli werden goedgekeurd.

ETH ETF inflow

Kan de Ethereum koers herstellen?

Na de verkoopgolf op maandag herstelde de Ethereum koers met meer dan 10% tot $ 2.552. Ondanks deze positieve dagelijkse prestaties blijft de cumulatieve totale netto inflow voor Ethereum ETFs op -$ 461,98 miljoen door grote uitstroom in de voorgaande weken.

Grayscale’s Ethereum ETF blijft een negatieve invloed hebben op de cumulatieve inflows, met een netto cijfer van -$ 2,16 miljard. De andere acht fondsen, waaronder die van Fidelity en BlackRock, hebben echter sinds hun oprichting twee weken geleden positieve dagelijkse en cumulatieve netto inflows gehad.

Hoewel er hernieuwde interesse is in Ethereum ETFs, blijft de marktvooruitzichten voorzichtig. Als de instroom sterk of stabiel blijft, geeft dit aan dat investeerders verwachten dat de marktcorrectie van korte duur zal zijn. Aan de andere kant, aanhoudende uitstroom of inactiviteit kan wijzen op ernstigere onderliggende problemen.

Bitcoin ETFs hebben ook aanzienlijke schommelingen ervaren, met Amerikaanse fondsen die op maandag een dagelijkse netto uitstroom van $ 168,44 miljoen rapporteerden, wat bijdraagt aan een cumulatieve totale netto inflow van $ 17,34 miljard.

Lees meer over:
Ethereum ETFEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...