Ethereum ETF’s zien beste dag sinds augustus

693 totale weergaven
ethereum-exchange-traded-funds

Ethereum-spot-ETF’s boekten hun beste prestatie sinds augustus en herstelden zich van wekenlange verliezen met een instroom van $62 miljoen op dinsdag.

Spot ETH ETF’s zien beste prestatie sinds begin augustus

Dinsdag lieten de spot-ETF’s van Ethereum hun beste prestatie sinds begin augustus zien, wat een aanzienlijk herstel markeerde na weken van tegenvallende resultaten. De op crypto gebaseerde beleggingsproducten kenden een moeilijke maand in september en slaagden er ondanks positieve marktbewegingen niet in om indruk te maken op investeerders.

Vorige week beleefden Ethereum ETF’s hun zesde week op rij met negatieve stromen, met een uitstroom van $26,26 miljoen. Terwijl Bitcoin ETF’s instroom bleven aantrekken, bleven Ethereum ETF’s onder druk staan. De afgelopen maand hebben de uitstroom uit Grayscale Ethereum Trust (ETHE), samen met de lage activiteit in de nieuwe ETF’s, bijgedragen aan hun slechte prestaties.

De situatie was zo nijpend dat er tussen 30 augustus en 2 september geen in- of uitstroom werd geregistreerd bij alle Ethereum ETF’s, een zeldzame gebeurtenis sinds de lancering van Amerikaanse spotcrypto-ETF’s in januari.

Teleurstellende handelsvolumes voor Ethereum ETF’s

De handelsvolumes voor Ethereum ETF’s waren ook teleurstellend. Het volume is gedaald tot slechts 15% van wat er tijdens de lanceringsweek werd gezien, en de neerwaartse trend zette zich deze week voort.

Maandag was er een enorme netto-uitstroom van $79,3 miljoen, een van de slechtste dagen sinds de lancering ervan. Dit was de op vier na grootste negatieve nettostroomdag voor deze producten, waarbij ETHE de uitstroom aanvoerde, goed voor $80,6 miljoen.

Omdraaiing van Ethereum ETF’s

Ondanks de negatieve start van de week was er dinsdag een scherpe kentering. Volgens Mads Eberhardt, een senior analist bij Steno Research, noteerden Ethereum spot ETF’s een van hun grootste positieve netto-instromen in maanden, met een instroom van $62 miljoen:

ETHA van BlackRock leidde het herstel en bracht $59,3 miljoen op, terwijl ETHV van VanEck en QETH van Invesco respectievelijk $1,9 miljoen en $1,3 miljoen toevoegden. Voor geen van de emittenten werd een uitstroom geregistreerd, inclusief Grayscale’s ETHE, waardoor het de derde best presterende dag voor Ethereum ETF’s is sinds hun lancering. Het was ook de beste dag voor ETHA sinds 6 augustus.

Beslissing voor handel in opties uitgesteld

In een andere ontwikkeling heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) haar besluit over de handel in opties voor Ethereum ETF’s uitgesteld. De SEC verlengde de deadline voor uitspraak over voorstellen van Nasdaq International Securities Exchange (ISE) en NYSE American LCC, die goedkeuring zoeken voor het noteren en verhandelen van opties op BlackRock’s ETHA, Bitwise’s ETHW en Grayscale’s ETHE.

De nieuwe deadlines zijn vastgesteld op half november, waarbij de uitspraak van Nasdaq ISE op 10 november wordt verwacht en die van NYSE American op 11 november.

Dit volgt op de recente goedkeuring door de SEC van optiehandel voor BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT), een zet van Bloomberg-analist Eric Balchunas werd geprezen als een “enorme overwinning” voor Bitcoin ETF’s, die naar verwachting meer investeerders en liquiditeit zullen aantrekken.

Een soortgelijke goedkeuring voor Ethereum ETF’s zou hun aantrekkelijkheid voor institutionele beleggers kunnen vergroten, waardoor hun prestaties in de komende maanden mogelijk zouden verbeteren.

Lees meer over:
Ethereum ETF

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...