Ethereum Foundation bezit ongeveer $650 miljoen in belangrijkste ether wallet, zegt deze insider

480 totale weergaven
SEC handelt snel voor ethereum ETF’s, lancering mogelijk over maand

De Ethereum Foundation gaat “relatief snel” een financieel rapport uitbrengen. Dat is hoognodig, want binnen de ether community zijn de uitgaven van de stichting een hot topic. Wat betekent dit voor ether en de crypto markt in het geheel?

Ethereum Foundation heeft minstens $650 miljoen

Tijdens een ask-me-anything (AMA) op het r/ethereum subreddit, schrijft Justin Drake, een Ethereum-onderzoeker, het volgende, onder de naam “bobthesponge1” het volgende. Hij zegt dat de stichting bezig is met het voorbereiden van een financieel rapport. Het is vergelijkbaar met het rapport dat in april 2022 is uitgebracht.

Volgens Drake geeft de stichting ongeveer $100 miljoen per jaar uit. Ook geeft hij inzicht in de bezittingen van de stichting. In de belangrijkste ether wallet zit ongeveer $650 miljoen aan ETH.

“De huidige benadering is om elk jaar 15% van ons resterende geld uit te geven,” aldus de medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, ook op Reddit. “Dit impliceert een pad waarbij de EF (Ethereum Foundation) voor altijd kan blijven bestaan, maar zijn aandeel steeds kleiner is in de loop van de tijd.”

De Ethereum Foundation heeft de laatste tijd te maken gehad met kritiek en negatieve feedback van de gemeenschap. Dat komt na een reeks onverklaarbare grote overboekingen van ether door de stichting. Gemeenschapsleden drongen aan op meer transparantie van de stichting.

Opmerkelijke transactie

Vorige maand meldde blockchain-analyseprovider Lookonchain dat de stichting 35.000 ETH ($94,07 miljoen) overboekte naar de Kraken-beurs.

Onder meer X-gebruiker en Ethereum-gemeenschapslid @antiprosynth uitte zijn ongenoegen over het feit dat de gemeenschap is overvallen door deze transactie.

Volgens de directeur van de Ethereum Foundation, Aya Miyaguchi, is deze transactie onderdeel van normaal treasury beheer. Het geld is gebruikt voor subsidies en salarissen, die sommige ontvangers alleen in fiat-valuta kunnen accepteren.

“Dit jaar is ons lange tijd geadviseerd geen treasury acties te ondernemen vanwege regelgevingscomplicaties. Daarom konden we het plan niet eerder delen”, aldus Miyaguchi. “Deze transactie is niet gelijk aan een verkoop. Vanaf nu zullen er geplande en geleidelijke verkopen zijn.”

Op haar uitleg volgde ook weer kritiek.

“Serieus, hoe moeilijk is het om elk kwartaal een rapport met financiële gegevens en basisupdates vrij te geven? Uitgaven, verwachte aankomende verkopen, hoe/waar het geld is uitgegeven, teamgrootte en distributie, enz.,” schrijft X-gebruiker @econoar onder meer. “Eerlijk gezegd is het beledigend dat de gemeenschap via Twitter-botmeldingen over grote ETH-verkopen van de EF moet horen.”

 

Lees meer over:
ETHetherEthereum

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...