Ethereum prijs duikelt en ICO whale verkoopt plots 19.000 ether, blijft de FUD voortduren?

502 totale weergaven
ether ethereum

Een vroege Ethereum-investeerder zette een twee weken durende verkoopgolf van Ether voort, nu de prijs van Ether sinds begin oktober met 10% is gedaald. Duurt de fear, uncertainty & doubt (FUD) voort?

Ether whale in actie, prijs daalt

Er lijkt namelijk opnieuw FUD in de cryptomarkt te sluipen nu de spanningen in het Midden-Oosten oplopen. Cryptocurrency’s zoals bitcoin en ether vangen nu flinken klappen op. En naarmate de Ether-prijzen dalen, blijft een ether whale een deel van zijn ETH-stack verkopen. Uit onchaindata blijkt namelijk dat hij zijn ether tijdens de initial coin offering (ICO) van het blockchainnetwerk in 2014 heeft gekocht.

Op 3 oktober merkt het onchain-transactieanalyseplatform Lookonchain op dat een Ethereum-ICO-deelnemer de afgelopen week agressief heeft verkocht. Ze melden dat deze de afgelopen twee dagen 19.000 Ether, ter waarde van ongeveer $47,5 miljoen, heeft verkocht.

De verkoop door deze whale begon eind september, toen meer dan 12.000 ETH, destijds ter waarde van $31,6 miljoen, naar de Kraken-beurs is gestuurd. Lookonchain meldt dat de entiteit 150.000 ETH had verkregen tijdens de ICO halverwege 2014. De voorraad was destijds ongeveer $46.500 waard, maar is nu bijna $400 miljoen waard.

ico whale ether

De ether prijs zit in een verdomhoek. Deze is bijna 10% gedaald sinds begin oktober. De prijs duikelde van $2.650 op 1 oktober naar $2.365 op 3 oktober. Bovendien is de ETH/BTC-ratio gedaald tot 0,039, niveaus die sinds de marktinzinking van midden september niet meer zijn gezien, volgens TradingView.

FUD

De daling lijkt de critici van Ethereum nieuw leven in te blazen en de FUD rond het activa aan te wakkeren, aangezien het dit jaar grotendeels ondermaats heeft gepresteerd. “Yikes, zelfs de originele Ethereum-OG’s van dag nul springen van het schip,” grapt cryptohandelaar “Bluntz” tegen zijn 278.000 volgers op X op 3 oktober, verwijzend naar de recente transacties van de bovenstaande whale.

Solana-maximalist “Cozy The Caller” gooit nog wat olie op het vuur door te zeggen: “Ethereum doet tegenwoordig niets anders dan de crypto nog verder naar beneden slepen.”

Support ondanks FUD

Desalniettemin blijven Ethereans het netwerk ondersteunen. Ethereum-educator Anthony Sassano zegt dat “de FUD nu eenmaal nooit ophoudt, en de meeste mensen in deze industrie eigenlijk niet om de waarheid geven.”

Op 2 oktober zegt Ryan Sean Adams van Bankless dat Ethereum al negen ketens heeft voortgebracht met een bruto winst van meer dan $140 miljoen in de afgelopen 12 maanden. “Elke keten is een economie. Ethereum is een federatie van economieën met ETH als geld. Bullish Ethereum.”

Ondertussen zegt voormalig Sushi Chief Technology Officer Joseph Delong dat Ethereum “zich voorbereidt om de volgende miljard gebruikers te verwelkomen”, verwijzend naar geplande netwerkupdates voor accountabstractie en authenticatie.

Aan de andere kant lijken institutionele investeerders ook weer op te warmen voor het activa, met de negen spot Ether-ETF’s die op 2 oktober een instroom van bijna $20 miljoen noteerden, voornamelijk gedreven door BlackRock.

Volgens Farside Investors was het de grootste instroom in een week en kwam deze een dag na de grootste uitstroom sinds de lancering van de fondsen. Omgekeerd zagen spot Bitcoin-ETF’s hun tweede dag van cumulatieve uitstroom, waarbij $53 miljoen uit de producten werd gehaald.

Lees meer over:
etherEthereumwhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...