Ethereum heeft het moeilijk tegenover bitcoin: verliest 15 maanden op rij

De prijs van Ethereum’s eigen token, Ether, heeft de laatste 15 maanden moeite gehad om zich te meten met Bitcoin. Tegen de huidige prijs van $1,551 voor ETH en $26,894 voor BTC bevindt Ethereum zich op het laagste niveau ten opzichte van Bitcoin sinds de overstap naar proof-of-stake (PoS). Maar wat betekent dit voor de toekomst van Ethereum?

Een deel van Ethereum’s voortdurende zwakte tegenover Bitcoin is te zien in de stromen van institutioneel kapitaal. Bijvoorbeeld, tot en met 6 oktober hadden Bitcoin-specifieke investeringsfondsen dit jaar al $246 miljoen aangetrokken, terwijl Ethereum-fondsen in dezelfde periode een uitstroom van $104 miljoen zagen. Dat meldt CoinShares.

Ethereum heeft het moeilijk tegenover bitcoin: verliest 15 maanden op rij

Deze verschuiving kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de groeiende speculatie rond de goedkeuring van een Bitcoin spot exchange-traded product (ETF) in de VS. Experts geloven dat een dergelijke ETF-lancering $600 miljard zou kunnen aantrekken. Daarnaast wordt de vierde “halving” van Bitcoin, gepland voor 24 april 2024, ook gezien als een positieve drijfveer. Deze halving zal de beloning voor Bitcoin-miners halveren van 6.25 BTC naar 3.125 BTC.

Ethereum heeft het moeilijk tegenover bitcoin: verliest 15 maanden op rij

Een opvallende recente gebeurtenis was toen de ETH/BTC-prijs eerder deze week daalde tot een dieptepunt van 0.056 BTC. Hiermee doorbrak de paar zijn 200-weekse exponentiële voortschrijdend gemiddelde (200-week EMA) nabij 0.058 BTC, waardoor de risico’s voor 2023 verder toenamen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEthereum

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...