Nieuwe Bitcoin Mijlpaal: Nooit Eerder Hadden Zoveel Mensen 10+ BTC!

507 totale weergaven

Sinds februari 2022 is er een grote toename waargenomen in het aantal Bitcoin wallets dat minimaal 10 BTC hebben. Deze gegevens zijn afkomstig van Santiment, een on-chain analysebedrijf dat de bewegingen en trends op de blockchain nauwgezet volgt.

Groei in grote Bitcoin wallets

Gedurende de afgelopen 20 maanden heeft het aantal wallets met minimaal 10 BTC een gestage groei doorgemaakt. Dit suggereert dat, ongeacht de volatiliteit en prijsschommelingen van Bitcoin, steeds meer retailadressen Bitcoins aan het verzamelen zijn. Dergelijke accumulatie kan worden geïnterpreteerd als een teken van vertrouwen in de toekomstige waarde van Bitcoin door kleinere investeerders.

Tussen februari 2022 en nu zijn er 11,806 nieuwe adressen bijgekomen die de drempel van 10 BTC hebben bereikt of overschreden. Dit heeft het totale aantal wallets met meer dan 10 Bitcoins opgedreven naar een recordaantal van 157,400. Ter vergelijking, dit is een stijging van ongeveer 8.12% in slechts twintig maanden, waarmee het vorige record uit 2019 ruimschoots wordt overtroffen.

Wat betekent deze toename?

Hoewel de groei in het aantal wallets met een saldo van 10 of meer Bitcoins over het algemeen kan worden gezien als een teken van toegenomen marktbetrokkenheid, plaatst Santiment een grote kanttekening bij deze toename.

Zoals Santiment terecht opmerkt, kunnen deze saldi ook restanten zijn van grotere transacties, of wellicht wallets die eenmalig zijn aangemaakt en sindsdien niet meer actief zijn gebruikt.

Veel inactieve wallets

Een groeiend fenomeen binnen de cryptowereld is het aantal inactieve wallets, met name die uit de vroege dagen van Bitcoin, toen crypto nog in de kinderschoenen stond en relatief weinig waard was. Veel van deze wallets zijn in de loop der jaren inactief geworden, vaak als gevolg van eigenaren die hun wachtwoorden zijn verloren.

Met de huidige waarde van Bitcoin kunnen deze "vergeten" wallets, die vaak meer dan 10 Bitcoin hebben, nu potentieel miljoenen waard zijn. Intrigerend is echter dat er soms oude wallets zijn die na jaren van inactiviteit plotseling weer tot leven komen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...