Ethereum kan 30% dalen na lancering ETFs

3512 totale weergaven
Ethereum naar € 20.000? Deze voorspelling moet je lezen!

Andrew Kang van Mechanism Capital denkt dat Ethereum na de lancering van zijn ETF in de Verenigde Staten tot wel 30% kan dalen. Dat zou een koers van minder dan 2.400 dollar per Ethereum opleveren. In tegenstelling tot Bitcoin ziet hij Ethereum geen institutioneel kapitaal aantrekken op deze manier.

Ethereum gaat dalen na de ETF

Als je het aan Andrew Kang vraagt, zijn er weinig incentives om Spot Ethereum te converteren naar de ETF vorm van Ethereum. “Hoeveel opwaarts potentieel een Ethereum ETF geeft? Ik zou zeggen niet veel. Na de lancering is mijn verwachting 2.400 tot 3.000 dollar”, aldus Kang over de Ethereum koers.

Dat zou een behoorlijke domper zijn voor Ethereum. In maart bereikte de nummer twee van de markt namelijk al een koers van 4.000 dollar. Als we opnieuw terugzakken naar het niveau van 2.400 dollar, dan kan dat mensen het idee geven dat de bullmarkt voorbij is.

Voor de Ethereum ETFs verwacht hij kapitaalstromen die ongeveer 15% zijn van die van Bitcoin. Daarmee zit hij in dezelfde range als de experts van Bloomberg, Eric Balchunas en James Seyffart, die inzetten op 10 tot 20%.

De Bitcoin ETFs haalden volgens Kang 5 miljard dollar aan nieuw kapitaal op. Dat zou voor de Ethereum ETFs dus een instroom van 840 miljoen dollar opleveren.

Te hoge verwachtingen

Andrew Kang denkt dat de verwachtingen over Ethereum en de ETF op dit moment simpelweg te hoog zijn. “Ik geloof dat de verwachtingen van crypto natives te hoog zijn en niet verbonden zijn met de daadwerkelijke wensen van investeerders uit de traditionele financiële wereld”, aldus Kang.

Dat zou volgens hem impliceren dat de ETF al meer dan ingeprijsd is op dit moment voor Ethereum. Niet iedereen is het overigens eens met de prijsvoorspelling van Andrew Kang.

Analist Patrick Scott, ook wel bekend als Dynamo DeFi, verwacht met Bitcoin vergelijkbare koersactie voor Ethereum tijdens de lancering van de ETFs. Hij ziet de koers echter niet zomaar verdubbelen.

Duidelijk is wel dat de voorspellingen van Kang en Scott behoorlijk ver uit elkaar liggen. Kang verwacht dalingen, terwijl Scott de koers juist ziet stijgen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....