Blijft Ethereum koers boven $2.400 support of zakt ETH verder?

310 totale weergaven
Cruciaal moment: Ethereum koers blijft boven $2.400 of zakt verder? |

Hoewel de Ethereum koers aan het begin van de week boven de belangrijke weerstand van $2.700 kwam, is ETH nu behoorlijk in waarde gedaald. Bulls moeten nu voorkomen dat de ETH koers onder het niveau van $2.400 zakt. Dit is een cruciaal niveau, want een daling onder dit punt kan leiden tot verdere dalingen. Kunnen de bulls dit niveau

Ethereum koers heeft kansen door stijgende kapitaalstroom

De afgelopen tijd is er meer kapitaal in Ethereum gestroomd. Op 19 oktober daalde de Chaikin Money Flow (CMF), een indicator die de geldstromen meet, naar -0,10. Een positieve CMF betekent dat er meer geld in een asset stroomt, wat kan zorgen voor een koersstijging. Een negatieve CMF laat zien dat geld eruit stroomt, wat vaak betekent dat investeerders verkopen.

Gelukkig voor de bulls is de CMF weer positief geworden. Dit laat zien dat investeerders opnieuw Ethereum aan het kopen zijn. Als deze trend doorzet, kan een nieuwe koersdaling worden voorkomen zoals die van enkele maanden geleden.

Een andere belangrijke factor is het sentiment van de markt. De “Weighted Sentiment” meet hoe de markt over Ethereum denkt. Als het sentiment positief is, stijgt vaak de vraag naar de crypto, wat de koers kan opdrijven.

Volgens gegevens van Santiment is het sentiment voor Ethereum verbeterd, van neutraal naar positief. Dit betekent dat de markt optimistisch begint te worden over de ETH koers, wat kan leiden tot meer vraag en een hogere koers.

Ethereum koers verwachting: mogelijk herstel

Uit technische analyse blijkt dat er een “inverse head-and-shoulders” patroon is ontstaan, wat vaak een omslag van bearish naar bullish aangeeft.

Ethereum Daily Price Analysis. Source: TradingView

Ondanks recente dalingen kan dit patroon een teken zijn dat de koers binnenkort zal herstellen. Als de bulls erin slagen om de koers boven de $2.457 te houden, kan Ethereum beginnen met een stijging. In een ideaal scenario kan de koers oplopen naar $2.839, met een kans om zelfs $3.010 te bereiken.

Maar als de bulls het niet lukt om de belangrijke steun te verdedigen, kan de koers dalen naar $2.116.

Lees meer over:
eth koersEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...