Ethereum koers naar $ 3.600 als deze 3 voorwaarden behaald worden

4187 totale weergaven
Ethereum koers

De Ethereum koers is vandaag boven de $ 3.300 gekomen. Een goede ontwikkeling voor investeerders is dat de voormalige weerstand bij $ 3.100 nu een ondersteuningsniveau is geworden. Maar kan de Ethereum koers dit goede momenten meenemen richting de $ 3.600?

Analyse van on-chain data van Ethereum

Ondanks de stijging van de Ethereum koers, blijft de dagelijkse marktstructuur en het momentum zwak. De balans tussen grote investeerders en de reserves op beurzen liet zien dat recente stortingen klein waren in vergelijking met de grote uitstromen van de afgelopen twee maanden.

De gas fees op het Ethereum-netwerk zijn gedaald tot het niveau van mei. Dit betekent minder activiteit op het netwerk. Minder vraag en tragere groei zijn geen goede tekenen voor de nabije toekomst.

ETH price target

De Chaikin Money Flow (CMF) toonde een waarde van -0,05, wat aangeeft dat er veel kapitaal uit de markt stroomt. De On-Balance Volume (OBV) kon geen opwaartse trend starten omdat het koopvolume de afgelopen tien dagen zwak was. Dit betekent dat het volume te laag is om een sterke stijging te ondersteunen.

De Relative Strength Index (RSI) stond op 45, wat wijst op een zwak momentum. Voor een snelle stijging moet er meer handelsvolume zijn.

Liquiditeitszones en Ethereum koers verwachting

Er is een belangrijke liquiditeitszone tussen $ 2.700 en $ 2.800. Deze werd begin juli getest, maar niet volledig benut. De prijsstijging boven $ 3.100 betekent dat de volgende doelzone voor de bulls tussen $ 3.500 en $ 3.700 ligt.

Eth koers

De Open Interest is gestegen samen met de prijzen en de financieringsrente is positief. Het sentiment is sterk positief en de spot Cumulative Volume Delta (CVD) herstelt zich ook. Als deze trends doorzetten, wordt de kans groter dat Ethereum $ 3.600 bereikt.

Voor Ethereum om verder te stijgen en het doel van $ 3.600 te bereiken, moeten verschillende factoren kloppen. Allereerst is er meer handelsvolume nodig; een toename in koopvolume zou het positieve momentum bevestigen.

Daarnaast is een positief marktsentiment van groot belang, waarbij een positieve financieringsrente en een herstellende spot CVD cruciale indicatoren zijn.

Tot slot moeten sterke ondersteuningsniveaus gehandhaafd blijven, waarbij het essentieel is dat de Ethereum koers boven de $ 3.100 blijft om hogere doelen te kunnen bereiken. De weg van de Ethereum koers naar $ 3.600 is mogelijk als aan deze voorwaarden wordt voldaan.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...