Ethereum koers stijgt door sterke bankcijfers en beurswinst: Gaat ETH verder stijgen?

413 totale weergaven
Ethereum koers stijgt door sterke bankcijfers en beurswinst |

De Ethereum koers is de afgelopen twee dagen gestegen dankzij goede prestaties op de Amerikaanse aandelenmarkt. Sterke kwartaalcijfers van grote banken hebben de bereidheid van beleggers om risico’s te nemen vergroot, wat ook cryptomarkten ten goede komt. Kan de ETH koers hierdoor verder stijgen?

Ethereum koers volgt winst op de Amerikaanse beurs

Ether profiteert van de positieve trend op de aandelenmarkt. Op 11 oktober sloot de Dow Jones Industrial Average 0,97% hoger en bereikte een record van ongeveer 42.864 punten. De Nasdaq Composite steeg met 0,33% naar 18.343 punten, terwijl de S&P 500 met 0,61% toenam tot 5.815 punten.

DJI, IXIC, SPX, ETH/USD daily price chart. Source: TradingView

Deze stijgingen in aandelenmarkten hebben ook de cryptomarkt positief beïnvloed. Ether volgt de bredere risicobereidheid van beleggers, die de huidige marktomstandigheden gebruiken om zowel aandelen als crypto assets op te kopen.

Sterke bankcijfers en mogelijke renteverlaging

De optimistische sfeer op de markten komt door indrukwekkende kwartaalresultaten van grote Amerikaanse banken, zoals JPMorgan Chase en Wells Fargo. Daarnaast suggereren recente inflatiecijfers dat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, mogelijk al in november de rente verlaagt.

Target rate probabilities for the November Fed meeting. Source: CME

Deze combinatie van sterke bedrijfsresultaten en hoop op een renteverlaging maakt beleggers optimistisch, wat zorgt voor stijgende koersen in zowel de aandelen- als cryptomarkt.

Ethereum koers houdt zich boven belangrijk steunniveau

Ether heeft vandaag verder terrein gewonnen na een succesvolle test van de 50-periodes exponentiële voortschrijdende gemiddelde lijn (50-4H EMA) op de vieruurgrafiek. Dit niveau diende als ondersteuning voor de koers.

ETH/USD four-hour price chart. Source: TradingView

De Ether koers nadert nu de bovenkant van een symmetrisch triangle patroon, wat een belangrijk weerstandsniveau vormt rond $2.465. Als ether door dit niveau breekt, kan de koers verder stijgen naar de 200-4H EMA rond $2.490.

Een uitbraak uit deze triangle zal een flinke beweging veroorzaken. Mocht de triangle naar beneden uitbreken, kan de Ethereum koers richting het steunpunt rond $2.200 zakken. Een uitbraak naar boven kan de weerstand rond $2.700 weer gaan testen, waar Ethereum al wekenlang tegenaan komt.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...