Ethereum koers op weg naar $2.800? Deze signalen wijzen erop!

662 totale weergaven
Ethereum koers op weg naar $2.800? Deze signalen wijzen erop!

De Ethereum koers is de afgelopen dagen wat gestegen, vooral door positieve economische data uit Amerika. Toch zijn er zorgen dat Ethereum in een neerwaartse trend, ofwel een “bear” markt, terechtkomt. Maar een analyse van on-chain data laat zien dat dit niet per se hoeft te gebeuren. Er zijn tekenen dat de koers juist kan stijgen.

Sterke steun voor Ethereum koers rond $2.345

Een belangrijk hulpmiddel om de markt te begrijpen is de In/Out of Money Around Price (IOMAP) van IntoTheBlock. Dit laat zien of Ethereum adressen winst maken, verlies lijden of break-even staan. Uit deze data blijkt dat ongeveer 52 miljoen ETH is gekocht voor een gemiddelde prijs van $2.345.

Dit volume is groter dan de aankopen tussen $2.349 en $2.703. Dit betekent dat er meer ETH bezitters zijn die rond $2.345 hebben gekocht. Dit creëert een sterk steunpunt, omdat zij minder snel zullen verkopen als de koers daalt. Door deze sterke steun kan de koers zelfs naar $2.800 stijgen. Ethereum IOMAP

Toenemende vraag kan ETH koers omhoog duwen

Een andere indicator die positief is voor Ethereum, is de Chaikin Money Flow (CMF). Dit meet of er meer wordt gekocht dan verkocht. Een stijgende CMF geeft aan dat er meer vraag is naar Ethereum, wat een goed teken is voor een hogere koers.

De CMF staat nu in het groen, wat betekent dat er meer mensen ETH kopen dan verkopen. Dit kan ervoor zorgen dat de koers blijft stijgen, vooral als de vraag blijft toenemen.

Ethereum koers kan verder stijgen

Als we naar de dagelijkse grafieken kijken, zien we dat Ethereum is gestegen van $2.225 naar $2.421. Dit is een teken dat de koers in een opwaartse trend zit. Rond de $2.700 is er echter een “supply zone”, wat betekent dat veel mensen ETH zullen verkopen zodra de koers dit niveau bereikt.

Aan de andere kant is er sterke vraag naar ETH rond de $2.400, wat helpt de koers te ondersteunen. Als Ethereum deze weerstand weet te doorbreken, kan de koers stijgen naar $2.800, of zelfs richting $2.991.

Ethereum koers analyse

Als de markt van bullish naar bearish omslaat, kan de voorspelling veranderen. In dat geval zou de Ethereum koers kunnen dalen tot $2.114.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...