Ethereum koers duikt omlaag: Kan ETH herstellen?

378 totale weergaven
Ethereum koers duikt omlaag: Kan ETH herstellen?

De Ethereum koers is in de afgelopen 24 uur flink gedaald. In totaal is er een verlies van meer dan 12% in de afgelopen 30 dagen. Vandaag zakte de koers weer onder $2.300. Dit is een flinke daling vergeleken met de lokale piek van $2.820 die een paar weken geleden werd bereikt. Ondanks de aanhoudende daling blijven sommige analisten positief. Zo verwacht de bekende crypto analist CryptoWZRD een herstel voor Ethereum.

Marktsignalen voorspellen mogelijk meer dalingen voor Ethereum koers

CryptoWZRD gelooft dat als de Bitcoin koers blijft stijgen, Ethereum mee zal profiteren. Hij voorspelt een mogelijke stijging van 48%, wat de Ethereum koers op $3.550 zou kunnen brengen.

Hoewel sommige experts optimistisch zijn, zijn er ook tekenen dat Ethereum verder kan dalen. Zo laat de exchange netflow van Ethereum zien dat er meer ETH naar exchanges wordt gestuurd dan wordt opgenomen. Dit is vaak een teken dat investeerders hun ETH willen verkopen, wat kan leiden tot meer verkoopdruk en een daling van de koers.

Daarnaast is de exchange supply ratio van Ethereum de afgelopen vijf dagen sterk gestegen. Dit betekent dat er steeds meer ETH naar exchanges stroomt, wat suggereert dat investeerders zich voorbereiden om te verkopen. Dit kan ook bijdragen aan een verdere daling van de koers.

Kleine handelaren zorgen voor meer volatiliteit

Een ander punt dat invloed heeft op de koers van Ethereum is de verdeling van het bezit. Kleine handelaren, ook wel retail traders genoemd, hebben op dit moment meer ETH in bezit (47,93%) dan grote investeerders, ook wel whales genoemd, die 43,10% bezitten.

Dit kan voor meer volatiliteit zorgen. Kleine handelaren reageren vaak sneller op slecht nieuws en verkopen hun ETH bij dalingen. Whales daarentegen blijven vaak langer zitten, ook tijdens dalingen, in de hoop op toekomstige winsten.

De toekomst van Ethereum blijft onzeker. Als de huidige trends aanhouden, zou de koers kunnen dalen tot $2.224. Maar als Ethereum erin slaagt om uit deze neerwaartse trend te breken, zou de koers kunnen stijgen tot $2.527.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...