Ethereum vs Solana:  Vitalik Buterin belooft lagere gas fees – zal ETH SOL verslaan?

369 totale weergaven
VanEck: Solana is beter dan Ethereum en SOL koers kan richting $330 |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Ethereum en Solana voeren een strijd wie de beste technologische basis biedt om in de komende jaren de grootste altcoin in de markt te worden. Hoewel Ethereum qua marktwaarde nog altijd ver voor staat op Solana, lijken ze zelf de concurrentie van Solana wel serieus te nemen.

Vitalik Buterin belooft nu namelijk lagere gas fees om voorop te blijven lopen in deze strijd. De gas fees van Ethereum zorgen al jaren voor problemen, zeker wanneer er veel activiteit op de blockchain is. Zo kosten transacties bij hoge drukte soms enkele tientallen dollars.

Ethereum vs Solana: Blijft Ethereum voorop lopen?

Buterin, de oprichter van Ethereum, wil met de cryptomunt de komende periode een nieuwe stap zetten. Het Ethereum netwerk heeft al vaker laten zien dat het zich verder kan ontwikkelen, getuige de overstap van Proof-of-Work op Proof-of-Stake en de andere upgrades die het netwerk heeft gehad.

Om het probleem van hoge gas fees op te lossen heeft Buterin via Twitter enkele suggesties gedaan. Via enkele methodes kunnen deze transactiekosten verlaagd worden, waardoor alles in de range van 2-5 naar 1 terug kan qua gas en alles in de range van 6-10 naar 2, een behoorlijke besparing voor traders dus.

In hetzelfde bericht, waar Buterin vooral zijn ideaalbeeld deelt over de toekomst van transacties op Ethereum, wil hij ook het aantal verwerkte Transacties Per Seconde (TPS) met 1,5x verhogen.

Solana kent veel lagere transactiekosten doordat het al vanaf het begin een ander systeem gebruikt waarbij het gemakkelijker transacties kan verwerken. Toch is recent Solana met het totale aantal gas fees dat er op een dag verdiend is over Ethereum heen gestegen.

Dit komt mede door de ontwikkeling van enkele Solana memecoins, die in korte tijd soms zeer populair worden waardoor het aantal transacties op de Solana blockchain omhoog schiet.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Strijd om de beste altcoin

De strijd om de beste altcoin zal niet alleen beslecht worden op de hoogte van de gas fees. Het gaat natuurlijk ook om de veiligheid die de blockchains van Ethereum en Solana te bieden hebben, wat ook deels samenhangt met de hoogte van deze gas fees.

In de afgelopen week heeft de Ethereum koers een deel van zijn voorsprong op Solana ingeleverd, vooral dankzij de uitstekende prestaties van Solana. Waar vorige week 1 SOL nog minder dan 0,06 ETH waard was, steeg dit gisteren boven de 0,07 ETH uit.

Ondanks de stijging van de Solana koers in de afgelopen periode is de altcoin nog altijd ver verwijderd van de marktwaarde van Ethereum. Waar Ethereum in totaal meer dan $ 300 miljard waard is, staat Solana momenteel rond de $ 80 miljard.

Voor Solana lijkt er wel een belangrijk moment aan te komen gezien het de marktwaarde van BNB binnenkort kan overtreffen. Deze staat op $ 86 miljard en er lijkt vanuit de crypto markt aanzienlijk meer interesse in Solana dan de blockchain die Binance jaren geleden in het leven heeft geroepen, zo lijkt ook de crypto exchange Binance zelf in populariteit af te nemen.

De interesse in deze blockchains zal in de komende periode bepaald worden door eventuele nieuwe projecten die gelanceerd worden via deze technologieën en natuurlijk de interesse in Ethereum en Solana zelf.

 

Andere interessante altcoins

Ook dit jaar presteren meme coins op beide blockchains weer uitstekend en daarom blijft het interessant om in de gaten te houden welke nieuwe projecten er op Ethereum en Solana ontwikkeld worden. Hieronder vind je twee van deze projecten die eind dit jaar al een grote rol kunnen spelen bij de verdere ontwikkeling van de marktwaardes van Ethereum vs Solana.

Beide projecten worden op dit moment aangeboden in een crypto presale, waardoor de lancering van de coins op de blockchains nog plaats moet vinden.

Pepe Unchained – Ethereum als basis, maar toch een eigen blockchain

Pepe Unchained is met een opbrengst van meer dan $ 22 miljoen één van de grootste crypto presales die op dit moment geohuden wordt. Het project maakt gebruik van de technologie van Ethereum, maar heeft bovenop dit netwerk een eigen layer-2 blockchain ontwikkeld die gelanceerd wordt op het eind van de presale.

Het layer-2 netwerk zorgt voor lagere transactiekosten en snellere verwerking van de transacties dan bij bekende meme coins die wel direct op het netwerk van Ethereum ontwikkeld zijn. Daarnaast kunnen er op deze eigen blockchain ook applicaties als een decentrale exchange ontwikkeld worden.

De Pepe meme is al jaren een ster in de crypto markt en door deze meme nu een eigen blockchain te geven wil Pepe Unchained zich kronen tot het blockchain project van 2024.

Je kunt de tokens kopen via de website van het project door ETH, USDT of BNB vanuit je wallet in te ruilen. Na je aankoop kun je de tokens direct vastzetten in een staking pool waar momenteel een APY van meer dan 100% geldt.

 

FreeDum Fighters – Multichain politieke meme coin

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn niet ver meer weg en ook de crypto markt maakt zich op voor het spektakel. Met de nieuwe politieke meme coin FreeDum Fighters komt er voor het eerst een coin die de keuze aan jou laat.

Hoewel je niet direct voor Trump of Harris kunt kiezen, zijn er twee karakters die duidelijk op de kandidaten gebaseerd zijn; Magatron en Kamacop 9000. De keuze tussen beide kandidaten moet je direct bij de aankoop in de presale maken.

Zodra je de tokens hebt, kun je de keuze nog een keer maken als je ze wilt staken. Beide kandidaten hebben namelijk een staking pool en kennen een verschillend APY. Je kunt deze keuze dus maken op basis van je politieke voorkeur, of je kunt kijken welke kandidaat de hoogste beloningen oplevert.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
Ethereumsolana

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...