Cryptobeurs Ethfinex stapt weg van Bitfinex, rebranding naar DeversiFi

751 totale weergaven

Wie de woorden ‘Bitfinex‘ en ‘nieuws‘ in een zin zegt, plakt daar bijna automatisch een derde woord aan vast: ‘gedoe’. De beurs is de laatste tijd vaak in de headlines geweest om de aanklachten, rechtszaken en beschuldigingen rondom de Tether (USDT). Nu komt er een heel nieuw hoofdstuk bij: een afsplitsing van Ethfinex.

Ethfinex is niet meer Ethfinex

Ethfinex is een exchange die onder de vleugels van moederbedrijf Bitfinex opereert. Het is gebaseerd op het protocol van Ethereum, en daar komt de naam Ethfinex ook vandaan. Maar daar komt verandering in: het zal een relaunch krijgen onder de naam DeversiFi.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitfinex zal daarmee geen aandeelhouder meer zijn en de aanwezigheid en controle vanuit de exchange zal hiermee weggenomen worden. Wat betreft het management of de inkomsten zal er ook niet meer bij elkaar in de keuken worden gekeken.

De rebrand valt samen met het voortdurende gedoe bij Bitfinex. Er wordt intensief onderzoek gedaan naar een verband met een fraude van $850 miljoen in de zaak naar de betrouwbaarheid van USDT-munt. Eind juli werd al duidelijk dat de rechtbank uit New York meer tijd nodig heeft voor het onderzoek. De zaak loopt daardoor nog enkele maanden langer door.

Rebranding naar DeversiFi

Halverwege 2018 werd de Ethfinex als gedecentraliseerde peer-to-peer exchange gelaunched. Hierop kunnen verschillende ERC20 tokens verhandeld worden. Door de rebrand hoopt het bedrijf meer concurrentie in de markt te kunnen gaan bieden.

Het zal “een compleet nieuwe exchange zijn voor de uitwisseling van fondsen tussen institutionele beleggers”. Het gaat daarmee weg van haar traditionele klantensegment en snijdt een nieuwe doelgroep aan.

Cryptobeurs Ethfinex stapt weg van Bitfinex, rebranding naar DeversiFi

Ethfinex heeft iets minder dan 10.000 gebruikers die voornamelijk uit Europa komen. In juni lanceerde het vertrouwelijke OTC-handel voor grotere hoeveelheden ERC-20-tokens die gebruikers onderling willen uitwisselen.

Lees ook: Cryptobeurs Bitfinex weerspreekt aantijgingen: geen klanten uit New York

“Dit is meer dan een gewoon een rebrand; dit gaat over ruimte die we nodig hebben om te groeien, ”vertelde de CEO van DeversiFi, Will Harborne, aan The Block. Hij voegt er aan toe dat hij hoopt nieuwe traders te lokken met een gereguleerd en goedkoop product (wat betreft de fees). DeversiFi zal ook afstand nemen van de Initial Exchange Offerings (IEO’s) dat ze in opdracht van Bitfinex op het platform Tokenix regelden.

Het nieuwe team van DeversiFi bestaat uit acht voormalige Bitfinex- en Ethfinex-medewerkers, die een zogenaamde “management buy-out” hebben gecoördineerd om deze splitsing door te kunnen voeren. “Ik zou het geen staatsgreep noemen,” lachte Harbone. “We hebben dit gedaan met de zegen van Bitfinex.”

Bitfinex en Ethfinex

Hoewel de details van deze rebrand niet bekend zijn gemaakt, liet men wel doorschemeren dat het in het belang is van beide partijen: zowel Bitfinex als DeversiFi halen hier voordeel uit. Laatstgenoemde staat nu geregistreerd op de Britse Maagdeneilanden en kan nu ook eigen inkomsten gaan verdienen.

Een volgende stap is om een gereguleerd keurmerk van de Europese autoriteiten te krijgen. Verder moet externe financiering mogelijk gemaakt worden om nieuwe software te kunnen lanceren. Het is de bedoeling dat er op een gedecentraliseerde manier aan margin trading kan worden gedaan.

In de blog van DeversiFi is meer informatie te lezen over de plannen van de beurs. Naast het margin trading kun je ook gedecentraliseerde lending, een DAO en een mobiele app verwachting.

Ethfinex kon altijd meeprofiteren van het bereik, de naam en de erkenning van Bitfinex. Onder deze compleet nieuwe naam moet het op eigen kracht door gaan. Ze streven naar een dagelijks handelsvolume van $5 tot $10 miljoen.

Bron en thumbnail: theblockcrypto

Lees meer over:
Bitfinexcryptobeursexchange