Euro duikt onder prijs van dollar

De koers van de euro dook vandaag even onder de prijs van een dollar. Het piept en het kraakt bij de munt van Europa. Het betekent simpelweg dat de wisselkoers minder voordelig is als je van euro naar dollars wil.

Uitzoomen

De euro werd ingevoerd in 1999. De eerste drie jaar ging het om een valuta die nog niet echt zichtbaar was. Het werd voornamelijk gebruikt voor elektronisch betalingsverkeer en voor boekhoudkundige doeleinden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De euro is makkelijk gezegd dus maar 10 jaar ouder dan bitcoin. Het netwerk van BTC draait al sinds 2009.

In onderstaande grafiek zie je het koersverloop van de euro tegenover de dollar sinds de start.

Euro duikt onder prijs van dollar
Koers van euro/dollar

Bitcoin en de dollar

Het zal je vast niet zijn ontgaan: in de wereld van bitcoin draait toch ook veel om de dollarkoers van de munt. Niet voor niets is stablecoin Tether (een token die de waarde van een dollar moet volgen) veruit het populairste handelspaar op cryptobeurzen.

Het netwerk van bitcoin zelf kent geen enkele andere valuta. Enkel de satoshi’s tellen op het netwerk. Wij normale stervelingen leven echter in een wereld met de Amerikaanse dollar als meest dominante munt. De euro verliest momenteel terrein.

Een doekje voor het bloeden: als de prijs van bitcoin in dollars gelijk blijft, krijg je er momenteel dus meer euro’s voor terug dan voorheen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwseuro

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...