Europees Parlement bijna unaniem akkoord over MiCA-regels voor cryptomarkt

Europees Parlement bijna unaniem akkoord over MiCA-regels voor cryptomarkt

Wetgevers van de Europese Unie hebben gisteren de Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA) ondertekend. Daarmee is de wetgeving omtrent de cryptomarkt weer een stap dichterbij.

Europese regulering

Ambtenaren van het Europees Parlement waren het nagenoeg unaniem met elkaar eens, met 28 stemmen voor 1 stem tegen. Als de wetgeving bij de volgende stemronde opnieuw wordt aangenomen, betekent het dat er strengere regels komen voor cryptobedrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De volgende stemming vindt plaats bij de Economic and Monetary Affairs Committee, gevolgd door een plenaire stemronde. De ECON Committee Press deelt op Twitter het linkje naar het persbericht. Ze noemen onder andere termen zoals 'transparantie, openbaarmaking, autorisatie en toezicht op transacties'.

De MiCA-wet vraagt ​​degenen die crypto uitgeven om een ​​"crypto-asset white paper" te publiceren. Hierin moet informatie staan over hun project. Het doel hiervan is om consumenten te beschermen door de integriteit en financiële stabiliteit van de cryptomarkt te verbeteren.

Ook vereist het van stablecoin-bedrijven om te voldoen aan de kapitaalvereisten. Ze krijgen restricties qua aantal tokens dat ze kunnen uitgeven als ze niet uitgedrukt worden in euro's of andere valuta's die worden gebruikt door de E.U. lidstaten.

Ook wil men met MiCA bitcoin mining reguleren. Het wetsvoorstel vraagt ​​grote "crypto-asset service providers" om hun energieverbruik bekend te maken. De ecologische voetafdruk van het minen van cryptovaluta is een hekel thema voor veel beleidsmakers. Ook komen er regels voor NFT's.

Persoonlijke gegevens

Er wordt al ruim twee jaar door de Europese wetgevers gedebatteerd over de regulering van de cryptomarkt. Commissievoorzitter Stefan Berger wil 'het wilde westen van de cryptowereld' in het gareel houden.

Er is ook een anti-witwaswet aangenomen in het EU-parlement. Kort gezegd: er moet meer informatie over de betaler en ontvanger worden bijgehouden. Aanbieders van cryptodiensten moeten informatie delen met de autoriteiten als er onderzoek wordt gedaan naar witwassen en terrorismefinanciering.

Ambtenaren van het Europees Parlement zullen later deze maand opnieuw stemmen over de definitieve goedkeuring van de MiCA-wetgeving. Daarna zal de wet van kracht gaan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin regulering Europa

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan