Europese Commissie stuurt MiCA naar parlement

In Europa is men druk in de weer met nieuwe regels voor bitcoin en dan met name de industrie daar omheen. De zogenaamde Europese cryptoactiva-verordening (MiCA) is nu naar het Europees parlement gestuurd.

De Europese Commissie heeft het wetsvoorstel dus doorgestuurd naar het volgende bestuurlijke orgaan. Maar dat betekent niet dat alles nu vast staat. Het ligt in de lijn der verwachting dat er nog wel wat aanpassingen gedaan moeten worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En dat is niet gek. Want de MiCA is een plan om alle 27 lidstaten van de EU gelijk te trekken op het gebied van cryptoregels.

Het voorstel kwam voor het eerst naar voren in september van 2020. Het doel is helder: er moet een wettelijk kader komen voor bitcoin en dan met name de industrie. Dit moet dan in 2024 gebeuren.

Een quote rechtstreeks uit de verordening: "Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de wetgeving van de [Europese] Unie inzake financiële diensten geschikt is voor het digitale tijdperk en bijdraagt aan een toekomstgerichte economie die werkt voor de mensen, onder meer door het gebruik van innovatieve technologieën mogelijk te maken", aldus de meest recente MiCA-tekst. "Het ontbreken van een algemeen Uniekader voor cryptoactiva kan leiden tot een gebrek aan vertrouwen van gebruikers in die activa, wat de ontwikkeling van een markt voor die activa aanzienlijk zou kunnen belemmeren."

Het lijkt een kwestie van tijd tot de MiCA er is. En hoe dat dan vervolgens uitpakt. Dit plan is de eerste in zijn soort. Regels zullen per Europees land nog (iets) blijven verschillen, maar veel zaken zullen op Europees niveau worden beslist.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEuropa

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...