Europese Banken Tonen Groeiende Interesse in Cryptomarkt dankzij Nieuwe Regelgeving

1244 totale weergaven

Terwijl de Amerikaanse regelgevers hun grip op de cryptomarkt versterken, lijkt Europa een vruchtbaarder terrein te worden voor digitale valuta-initiatieven. Bitstamp, een pionier in de wereld van cryptocurrency exchanges, heeft onthuld dat het in gesprek is met prominente Europese banken over mogelijke samenwerkingen in de cryptosector.

Deze toenemende interesse van traditionele financiële instellingen in Europa wordt aangewakkerd door de recent geïntroduceerde MiCA-regelgeving. Deze regels lijken de weg te effenen voor een soepelere integratie van digitale activa in het conventionele financiële landschap.

Robert Zagotta van Bitstamp gaf aan dat er een opmerkelijke stijging is in het aantal aanvragen van grote Europese banken die geïnteresseerd zijn in hun Bitstamp-as-a-service aanbod. Dit platform stelt financiële instellingen in staat om hun klanten crypto-aankoop- en verkoopdiensten aan te bieden.

Zagotta, de wereldwijde commerciële directeur van Bitstamp, zei in een interview met CoinDesk: “In de afgelopen zes tot negen maanden hebben we een aanzienlijke toename gezien in vragen over deze dienst van grote Europese banken. We zijn in vergevorderde gesprekken met drie van zulke banken, bekende namen in Europa. Ik denk dat we in het eerste kwartaal meer nieuws kunnen aankondigen.”

Tegenover deze Europese vooruitgang staat de terughoudendheid van Amerikaanse bedrijven, die zich steeds meer zorgen maken over de strenge regelgevende omgeving in hun thuisland. Veel van deze bedrijven overwegen zelfs om hun activiteiten naar crypto-vriendelijkere oorden te verplaatsen.

Het is duidelijk dat de houding ten opzichte van crypto sterk varieert tussen continenten.

Lees ook
Opgelet! Gemini Trekt Zich In November Terug Uit Nederland

 

Europese Cryptoregels Weer Een Stap Dichterbij

 

Lees meer over:
EuropaNederland

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...