Opgelet! Gemini Trekt Zich In November Terug Uit Nederland

De in New York gevestigde cryptobeurs Gemini heeft aangekondigd zijn activiteiten in Nederland te staken. De reden voor deze beslissing is het onvermogen van het bedrijf om te voldoen aan de eisen van de toezichthouders. Desondanks heeft Gemini de intentie om in de toekomst terug te keren naar de Nederlandse markt.

Eerder trok bijvoorbeeld Binance zich al (voorlopig) terug uit de Nederlandse markt.

In een brief aan zijn Nederlandse gebruikers op 26 september heeft Gemini hen gevraagd hun tegoeden op te nemen of over te zetten naar een ander wallet-adres. Dit vanwege de eisen die door De Nederlandsche Bank (DNB) aan cryptobeurzen zijn gesteld. De brief vermeldt: “We verzoeken u vriendelijk om uw Gemini-account te legen en ervoor te zorgen dat u vanaf 17 november 2023 geen saldo meer op uw account heeft.”

Gemini heeft de ambitie om terug te keren naar de Nederlandse markt nadat het bedrijf “klaar is om volledig te voldoen” aan de nieuwe regels voor crypto-assets, zoals vastgelegd in de Markets in Crypto-Assets regulations (MiCA).

Eerder in de zomer van 2023 stopte Binance, een concurrent van Gemini, ook met hun plannen in Nederland vanwege het niet verkrijgen van goedkeuring van de DNB. Tobias Oudejans, persvoorlichter van de DNB, gaf destijds aan dat het voor Binance redelijk zou zijn om te proberen terug te keren naar de Nederlandse markt door te voldoen aan MiCA, wat de eisen van de Europese Unie voor crypto-bedrijven zal verenigen. Momenteel zijn 37 virtuele activaproviders geregistreerd bij de DNB.

Een recente Reddit-discussie heeft de aandacht gevestigd op de implicaties van deze ontwikkeling voor gebruikers in Nederland. Specifiek gebruikers van de Brave browser,Gebruikers van deze browser verdienen Basic Attention Tokens (BAT) voor het bekijken van advertenties. Met het vertrek van Gemini wordt het voor Nederlandse gebruikers mogelijk moeilijker om hun BAT-beloningen op te nemen. De discussie suggereert dat er behoefte is aan alternatieve platforms die BAT ondersteunen en voldoen aan lokale regelgeving.

In reactie op deze situatie zouden Nederlandse gebruikers van de Brave-browser moeten overwegen hun assets van Gemini over te zetten vóór de genoemde deadline en op de hoogte te blijven van regelgevende ontwikkelingen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...