Europese commissaris pleit voor wereldwijde regulering cryptovaluta

470 totale weergaven

Mairead McGuinness, lid van de Europese Commissie, vindt dat de VS en de EU allebei stappen vooruit moeten zetten op het gebied van regulering van cryptovaluta.

Risico versus innovatie

McGuinness is commissaris voor financiële diensten, financiële stabiliteit en kapitaalmarktenunie binnen de Europese Commissie. Ze roept wereldwijde regelgevers op om samen te werken. Het doel van deze oproep is om "potentiële risico's in de cryptomarkt aan te pakken."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De politica schreef een opiniestuk in het politieke mediakanaal The Hill. McGuinness zegt dat de Europese Unie en de Verenigde Staten de wereld zouden kunnen helpen door de leiding te nemen wat betreft regulering van cryptovaluta.

Ze noemt dat het een balans moet zijn tussen de voordelen van de innovatieve technologie en tegelijkertijd "het inperken van aanzienlijke risico's". De EU-commissaris wees op (1) de volatiliteit, (2) het risico van van insider trading, (3) de mogelijkheid om sancties te omzeilen en tot slot ook (4) het vermeend milieuprobleem dat bitcoin veroorzaakt.

"Om regels over cryptovaluta volledig effectief te maken, vereist het wereldwijde coördinatie en gezamenlijke internationale principes."

“Een wereldwijde overeenkomst moet eerst vastleggen dat geen enkel product ongereguleerd blijft. Ten tweede moeten toezichthouders in de hele wereld informatie verzamelen en delen."

"Ten derde moet elke overeenkomst particuliere beleggers beschermen. Ten vierde moet het ecosysteem ook overwegingen omtrent het milieu integreren.”

EU en VS

De Ierse verwijst naar MiCA, de Markets in Crypto Assets, en ook het uitvoerend bevel van de Amerikaanse president Joe Biden. Het zijn volgens haar de eerste stapjes voorwaarts.

"We hebben geen tijd te verliezen bij het managen van deze transformatie in het voordeel van investeerders, bedrijven en de bredere samenleving."

Tegelijkertijd staat McGuinness klaar om wetgeving in te voeren om de digitale euro mogelijk te maken. De Europese Centrale Bank is op 29 april begonnen met prototypes van een interface voor de Central Bank Digital Currency (CBDC).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Europa