Ex Celsius-directeur aan de slag bij JPMorgan

Een voormalig directeur van Celsius gaat aan de slag bij JPMorgan.

Volgens Reuters wordt Aaron Iovine het hoofd van een afdeling. Om precies te zijn wordt hij directeur van de ‘crypto regulatory policy’. Hij gaat zich dus bezig houden met het volgen van de regeltjes. Hij had een soortgelijke functie bij Celsius.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Celsius staat bekend als kredietverstrekker en platform waar je rente kunt vangen op je bitcoin. Het businessmodel viel echter in duigen toen eerder dit jaar de cryptomarkt als geheel flinke klappen kreeg te verwerken. Celsius heeft op dit moment tal van schuldeisers, klanten kunnen niet meer bij hun geld.

Opmerkelijk is dat de CEO van JPMorgan, Jamie Dimon, een tegenstander is van bitcoin. Toch biedt zijn organisatie langzaam maar zeker meer diensten aan. Er is simpelweg vraag naar.

Celsius

Celsius heeft een opmerkelijk plan om uit de financiële malaise te komen. Het bedrijf wil een nieuwe token uitgeven en zo de openstaande schulden afbetalen. Dat meldt CNBC.

In een gelekte vergadering werd gesproken over deze stap. In de praktijk zal het waarschijnlijk op weinig uitlopen. Honderdduizenden klanten zitten nog altijd met geld dat vast zit bij Celsius. Het is de vraag of men er ooit iets van terug ziet.

Dit soort processen duren vaak jaren. De doorsnee particuliere klant staat ook nog eens achteraan in de rij. Met verschillende investeringsfondsen en een Canadees pensioenfonds zitten er ook grote spelers vast bij Celsius. Sinds juni van dit jaar zijn alle klantenfondsen bevroren bij Celsius.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...