Ex-werknemer van Cryptopia steelt $172.000 aan Bitcoin

Een voormalig werknemer van cryptobeurs Cryptopia heeft naar verluidt $172.000 aan bitcoin gestolen van het bedrijf. De ex-werknemer is schuldig bevonden aan het verduisteren van bitcoin en het stelen van klantendata. Op 20 oktober krijgt hij het officiële vonnis te horen. Dat meldt Stuff.

Schuldbekentenis

De boef heeft van de rechtbank in Nieuw-Zeeland het recht verkregen om anoniem te blijven. Een naam is dus niet bekend. Dat heeft ongetwijfeld met de grootte van de zaak te maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cryptopia was een cryptobeurs, gevestigd in Nieuw-Zeeland, die vooral bekend stond om het aanbod van talloze tokens waar nooit iemand van gehoord had. Het handelsplatform ging op de fles na verschillende hacks. Klanten van de beurs wachten nog steeds op hun geld.

De ex-werknemer heeft naar verluidt ooit zonder toestemming een kopie gemaakt van de private keys van de wallets van Cryptopia. Die zou hij hebben opgeslagen op zijn eigen computer.

Dit gaf hem toegang tot tienduizenden digitale wallets met toegang tot ruim $70 miljoen aan klantenfondsen. In het proces gaf de crimineel aan een deel van het geld weer terug te hebben gestort. Hij bood aan de rest ook terug te betalen.

De hack

Dit specifieke geval heeft niets met de hack van Cryptopia zelf te maken. De beurs had ooit meer dan 80 werknemers en meer dan 1,4 miljoen klanten. In januari van 2019 maakte een hacker ruim $17,5 miljoen aan cryptocurrency’s buit. Dat was zo’n 15% van het totale vermogen van het bedrijf. In Nieuw-Zeeland is dit nog altijd de grootse diefstal ooit.

Kort na de hack ging Cryptopia failliet. Het proces ligt nog bij de curator.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Cryptopiamisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...