Gehackte Bitcoin beurs Cryptopia opnieuw slachtoffer van diefstal

Cryptopia ging in 2019 kopje onder na een grote hack. Criminelen wisten de wallets van de beurs binnen te dringen en zo’n $15,5 miljoen aan bitcoin en andere cryptocurrency’s te stelen. Het is nu opnieuw misgegaan met een wallet, in dit geval die van een van de schuldeisers. Dat meldt Stuff.

De zaak rond Cryptopia zit in de afwikkelingsfase, schuldeisers kunnen langzaam aan hun geld verwachten en de overige zaken voor het faillissement zijn ook geregeld. Er is deze keer geen bitcoin gestolen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het nieuws komt op een slecht moment, want de eerste voormalige klanten van de beurs kunnen hun claim inwilligen om hun assets terug te krijgen.

Foutje, bedankt

Een Amerikaans bedrijf genaamd Stakenet is een van de schuldeisers. Zij hadden nog recht op een token genaamd XSN, in totaal is er voor zo’n $45.000 gestolen. Op 1 februari werd deze transactie uit de cold wallet verstuurd.

In totaal gaat het voor Stakenet om bijna $2 miljoen aan assets waar zij nog recht op hebben. Deze stonden stil vanaf de hack, maar nu is er toch beweging in gekomen.

Curator Grant Thornton geeft aan dat hij geen toestemming heeft gegeven voor de transactie. Er is dus wederom wat goed misgegaan.

Stakenet verloor tijdens de hack in 2019 geen geld, maar moet nu toch vrezen voor een deel van hun investeringen. Tegenover Stuff reageert het bedrijf geagiteerd: ”Als dit een niet goedgekeurde transactie is dan moeten ze uitleggen aan de gebruikers waarom ze hebben gefaald in het veilig opslaan van de assets.”

Bitcoin bij een beurs

Heb jij je bitcoin bij een beurs staan? Dan loop je het risico dat iemand anders wat fout doet en je zo je geld verliest. Het gaat regelmatig mis bij beurzen. Dat is een reëel risico dus houdt daar rekening mee.

Je kunt ook zelf de verantwoordelijkheid over je geld nemen en aan de slag gaan met een veilige manier van opslaan. Dat kan bijvoorbeeld middels een hardware wallet.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...