Experts verdeeld over bitcoin: bullish of super bullish?

Het gaat de laatste maanden fantastisch met bitcoin en iedere marktcommentator lijkt de anderen te willen toppen met zijn voorspellen. Hoe gekker hoe beter is het devies. Ondanks het stevige gevecht tussen de bulls en de bears lijkt het sentiment immer positief te blijven.

Gisteren kwam Mike McGlone van Bloomberg naar buiten met zijn voorspelling dat bitcoin op de korte termijn weleens richting de $100.000 per bitcoin kan vertrekken. Nik Bhatia ging daar overheen met een voorspelling van $1.000.000 per bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

McGlone en zijn voorspelling van $100.000 per bitcoin

Mike McGlone baseert zichzelf met zijn voorspelling op de korting die je momenteel als investeerder krijgt bij Grayscale. De premium van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is onder de nul gedoken. Wat betekent dat het totale aantal bitcoin in het fonds meer waard is dan de aandelen.

Voorheen was dit een voorbode voor een flinke run omhoog voor bitcoin.

Lee Hendricks was het niet helemaal eens met die analyse en denkt dat de korting bij Grayscale vooral te maken heeft met het groeiende aanbod van andere bitcoin-producten. GBTC was lange tijd de enige optie voor institutionele beleggers, maar dat is ondertussen al lang niet meer zo.

Lark Davis is een stuk positiever. Volgens de analist is bitcoin nog lang niet klaar met deze bull run en gaan we nog twee gigantische golven zien de komende maanden.

Meeste analisten zijn super bullish

Analist Kaleo publiceerde op 2 maart een grafiek die suggereert dat bitcoin de $100.000 aan gaat tikken in april van dit jaar. Voor de rest van deze cycle verwacht Kaleo dat we in ieder geval de $200.000 gaan zien. Dat klinkt ons uiteraard als muziek in de oren.

De CEO van Kraken deed daar nog een schepje bovenop. Hij riep in een interview met Bloomberg dat de bitcoin koers op de korte termijn de $1.000.000 gaat aantikken en uiteindelijk zelfs naar “infinity” kan gaan. Waarmee hij waarschijnlijk bedoelt dat de dollar uiteindelijk volledig zal instorten ten opzichte van bitcoin.

Persoonlijk verwacht ik ook veel van bitcoin de komende maanden, maar zoals altijd niet zonder een aantal stevige dips tussendoor. Het is als hodler van het eerste uur zaak om de riemen weer stevig om te doen, je heel goed vast te houden en vooral niet emotioneel te gaan handelen. Het is verleidelijk om continu naar de grafieken te turen, maar vaak schiet je daar maar weinig mee op.

Lees meer over:
bullishbullrun

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....