Facebook massaal op zoek naar blockchain-experts voor GlobalCoin

Facebook gaat haar GlobalCoin whitepaper op 18 juni vrijgeven. Dat was niet de bedoeling om bekend gemaakt te worden. Naar verluidt heeft een Facebook executive per ongeluk de datum onthuld op het Money 20/20 evenement in Amsterdam.

Talent aantrekken

Nu Globalcoin dus gelanceerd gaat worden is Facebook hard op zoek naar talent in de blockchain-sector. Volgens LinkedIn-gegevens heeft het bedrijf 100 mensen die werkzaam zijn in de Facebook Blockchain-divisie. Daarbij zou het zelfs op zoek zijn naar veertig extra talenten om tekorten op te vullen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Andere media geven aan dat Facebook onlangs 28 posities voor zijn blockchaindivisie openstelde. Er zijn functies beschikbaar onder meer op het gebied van engineering, financiën, juridisch en productmanagement, op verschillende locaties in de wereld, maar allen voor die blockchaindivisie.

De vraag naar blockchaintalent is groot en heeft onder de ICO-rage van eind 2017 geleid tot lucratieve salarissen voor ontwikkelaars die thuis zijn in de wereld van smart-contracts en het implementeren van open-source frameworks zoals Hyperledger.

De markt voor blockchain-talent is sindsdien echter verschoven. Nu de ICO-financiering afneemt, richt talent zich op meer gevestigde bedrijven, zoals IBM. Nu bedrijven als Facebook en Circle zich aan de cryptovaluta wagen zien we tevens veel talent die kant op gaan.

Algorand

Nochtans is er een project dat stilletjes maar constant talent bij zelfs de grote technologiereuzen weghaalt. Zie daar Algorand. Dit bedrijf betreft een puur proof-of-stake (PoS)-blockchainnetwerk. Het haalde in 2017 de krantenkoppen toen MIT-professor en pionier op het gebied van cryptografie, Silvio Micali, het permission-less blockchain platform aankondigde.

In 2018 haalde het liefst $66 miljoen op en ging stilletjes verder met het opslokken van high-profile talent in computerwetenschap, distributed systemen, speltheorie, durfinvesteerders etc. Wat te denken van een Naval Ravikant, angel investor, investeerder in Twitter en FourSquare en oprichter van onder meer AngelList? Hij is al sinds 2013 bezig met crypto en was afgelopen week te gast bij Joe Rogan.

Maar ook lead development talent bij IBM's Blockchain team wordt door Algorand weggetrokken. Daarnaast kondigde het bedrijf onlangs de aanstelling van Greg Golvin aan. Hij staat in de volksmond beter bekend als de "Gandalf of Ethereum", voor zijn bijdragen aan de optimalisatie van de Ethereum Virtual Machine. Sterker nog: Algorand heeft zelfs Facebook-adviseur Morris Hurley, die een eerder een bijdrage leverde aan Facebook’s GlobalCoin, binnen weten te halen. Met andere woorden: een naam om in de gaten te houden.

Bronnen: Invest In Blockchain, Ethereum World News, AMB Crypto

Foto: Flickr / Book Catalog

Lees meer over:
cryptoFacebookGlobalCoinIBM