Facebook moederbedrijf Meta draait verbod op bitcoin-advertenties terug

Facebook vaardigde in januari 2018 een verbod uit op bitcoin-advertenties op het moment dat de markt in een dip gleed en de ICO-bubbel explodeerde. Nu bitcoin steeds meer zijn plek heeft veroverd in het traditionele financiële systeem omarmt ook Facebook de digitale munt weer.

Moederbedrijf Meta kondigde woensdag aan dat Facebook de mogelijkheden om te adverteren voor digitale assets dramatisch zijn uitgebreid omdat het “cryptocurrency landschap volwassener is geworden”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Slechts klein deel markt mocht adverteren op Facebook

Na het verbod van januari 2018 was het slechts voor een klein gedeelte van de markt voorbehouden om te adverteren op Facebook. Daarvoor moesten brokers en exchanges een uitgebreide lijst met vragen beantwoorden, waarop onder andere de vraag voorbijkwam of ze beursgenoteerd waren en welke licenties ze op zak hadden.

In beginsel waren er slechts drie licenties goed genoeg voor Facebook om een bedrijf toe te laten op het advertentieplatform. Nu is er een lijst van 27 goedgekeurde licenties waarmee bedrijven op het platform mogen adverteren voor bitcoin en andere cryptocurrency’s.

“Cryptocurrency blijft een industrie die continu in beweging is en we kunnen onze regels veranderen op basis van deze bewegingen,” zo liet Meta in een blogpost weten. Verder geeft het bedrijf aan blijvend licenties toe te voegen aan de lijst met goedgekeurde licenties.

Plannen voor eigen munt Facebook in de ijskast

Enige tijd geleden kondigde Facebook de lancering van een supra-nationale digitale munt aan, de Libra. Deze munt zou bestaan uit een mandje van verschillende valuta en assets, maar inmiddels zijn de plannen dusdanig gewijzigd dat ze zijn overgebleven met een door de Amerikaanse dollar gedekte stablecoin.

Daarvoor is op dit moment nog enkel de digitale wallet gelanceerd, die je nog niet kunt gebruiken. Verder gaat het project op dit moment voort onder de naam Diem, in plaats van Libra.

Wat we er precies van moeten verwachten is onduidelijk en ook een definitieve reactie van wetgevers is er nog niet. Echte concurrentie voor bitcoin is het in ieder geval niet meer, vanwege het feit dat het een pure op de Amerikaanse dollar gebaseerde stablecoin is.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....