Failliete cryptobank wil klanten weer toegang geven

Het failliete BlockFi wil sommige klantenaccounts weer openen, zodat klanten hun cryptomunten eraf kunnen halen. De cryptobank heeft hiertoe een aanvraag ingediend bij de rechtsbank in New Jersey die de faillissementen afhandelt.

Onder meer journalist Tiffany Fong maakt melding van een email die naar haar gestuurd is.

In de aanvraag staat onder meer dat de cryptomunten de klanten toebehoren en niet aan BlockFi. In hun ogen moeten hun oude klanten deze munten kunnen opnemen. Op 9 januari 2023 doet de rechter uitspraak. Op 13 januari vindt een afzonderlijke hoorzitting over de rekeningen van BlockFi International Ltd., een dochterbedrijf dat niet-Amerikaanse activiteiten vanuit Bermuda uitvoert.

Hoe is BlockFi failliet gegaan? De firma heeft een lening verstrekt van 680 miljoen dollar met de inmiddels failliete cryptobeurs FTX.US.
Ze hebben onverhoopt de opnames stopgezet vanwege zorgen om de financiële gezondheid van FTX. Op 28 november vroeg de geldschieter een Chapter 11 faillissementsbescherming aan.

BlockFi heeft ruim 100.000 schuldeisers en er is sprake van een financieel gat van tussen de 1 en 10 miljard dollar. De grootste schuldeiser is het vrijwel onbekende Ankura Trust Company, LLC, die 729 miljoen dollar claimt bij het bedrijf uit New Jersey.

Het eveneens failliete Celsius heeft een soortgelijke aanvraag gedaan bij de faillissementsrechter. Die keurde opnames onder een bedrag van $7.575 goed.

Lees meer over:
BlockFi

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...