Failliete cryptobank wil klanten weer toegang geven

Failliete cryptobank wil klanten weer toegang geven

Het failliete BlockFi wil sommige klantenaccounts weer openen, zodat klanten hun cryptomunten eraf kunnen halen. De cryptobank heeft hiertoe een aanvraag ingediend bij de rechtsbank in New Jersey die de faillissementen afhandelt.

Onder meer journalist Tiffany Fong maakt melding van een email die naar haar gestuurd is.

In de aanvraag staat onder meer dat de cryptomunten de klanten toebehoren en niet aan BlockFi. In hun ogen moeten hun oude klanten deze munten kunnen opnemen. Op 9 januari 2023 doet de rechter uitspraak. Op 13 januari vindt een afzonderlijke hoorzitting over de rekeningen van BlockFi International Ltd., een dochterbedrijf dat niet-Amerikaanse activiteiten vanuit Bermuda uitvoert.

Hoe is BlockFi failliet gegaan? De firma heeft een lening verstrekt van 680 miljoen dollar met de inmiddels failliete cryptobeurs FTX.US.
Ze hebben onverhoopt de opnames stopgezet vanwege zorgen om de financiële gezondheid van FTX. Op 28 november vroeg de geldschieter een Chapter 11 faillissementsbescherming aan.

BlockFi heeft ruim 100.000 schuldeisers en er is sprake van een financieel gat van tussen de 1 en 10 miljard dollar. De grootste schuldeiser is het vrijwel onbekende Ankura Trust Company, LLC, die 729 miljoen dollar claimt bij het bedrijf uit New Jersey.

Het eveneens failliete Celsius heeft een soortgelijke aanvraag gedaan bij de faillissementsrechter. Die keurde opnames onder een bedrag van $7.575 goed.

Lees meer over:
BlockFi

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan